”Halston, Gucci, Fiorucci …” legendaarinen muotisuunnittelija lienee useimmille tuttu vain tästä discoklassikosta vuodelta 1979. Halston oli kuitenkin merkittävä tekijä. Ja nyt Ryan Murphy on ehtinyt tehdä hänen urastaan sarjan Netflixille. Se sai ensi-iltansa eilen.

Muotisuunnittelijaa esittää Ewan McGregor. Takuuvarmaa Murphyn poljentoa edustava sarja on kahden jakson perusteella ihan kelpoa viihdettä. Designeri ottaa mustaa peppuun pimeässä parkkipaikalla ja diivailee ja tuskailee. On glitteriä ja glamouria ja Liza with a Z.

Halstonin perikunnan mukaan sarjassa irtaannutaan liikaa faktoista. Mutta niinhän viihdettä tehdään. Halstonista on myös 2019 ilmestynyt dokumenttielokuva Halston. Sen aion katsoa tämän jälkeen.

Ilkeään mieleeni kyllä tuli, nyt kun voimaannuttamisen nimissä historiaa kuvitetaan viihteessä uudelleen, kuten Bridgetonissa ja For All Mankindissa, että olisiko kiva, jos vaihteeksi homot esitettäisiin kokonaisina ihmisinä, joille romantiikka ja henkinen yhteys kumppanin kanssa olisi keskeistä? Että meidän elämäntarkoitus ei olisikaan saada sitä jättiparrua perään missä ja milloin vain ja nussia koko kylä läpi. Koska kaikkihan me tiedämme, mistä siinä on kysymys – sisäistetystä homofobiasta ja kompensaation hakemisesta.

QXQXQX