Netflixin unohdetusta muotisuunnittelijasta Halstonista kertova Ewan McGregorin tähdittämä sarja sai ensi-iltansa viikko sitten ja sai heti aikaan pienen kuhinan. Yhden kakkien aikojen menestyksekkäimmän muotisuunnittelijan elämä oli uskomaton, mutta Ryan Murphyn käsissä siitä oli paketoitu, mikäli mahdollista vielä enemmän. Ja onhan siinä viitteellisiä kuvauksia riettaaseen gayseksiin, vaikka mitään graafista ei tietenkään Netflixillä nähdä.

Lue lisää: Uutussarjassa homostellaan muodin huipulla

Frédéric Tchengin dokumenttielokuva Halston kertoo toden tarinan Netflixin tuoreen sarjan taustalla. Alkuperäistä videomateriaalia on ollut tarjolla siinä määrin, että kerronnasta on saatu varsin viihdyttävä ja yhteneväisyys myöhemmin kynäiltyyn Netflixin sarjaan on hetkittäin hämmentävää. Näemme muun muassa alkuperäistä kuvaa Halstonin toimitiloista ja muotisuunnittelijan itsensä esittelelemässä arkkitehtonisesti merkittävää kotitaloaan.

Dokumentti Halston on katsottavissa Yle Areenassa ja Youtubessa. Youtuben versio on lähes 20 minuuttia pidempi Director’s Cut.

QX QX QX QX QX

Tässä dokumentin traileri:

Ja tässä koko dokumenttielokuva Youtubessa. Yle Areenan versioon on linkki tästä.