Kulttuuriareena Gloria natisi liitoksistaan kun täysi tupa, noin 550 katsojaa, oli paikalla todistamassa suomalaisen dragkulttuurin ilosanomaa. Katsojat saivat äänestää omaa suosikkiaan ja yhteenlasketut pisteet tuomareiden kesken valitsivat voittajan. Tänä vuonna kisa oli äärimmäisen tasainen kerrotaan tapahtuman tiedotteessa. Esitysten erilaisuus loi haasteen vertailuun, joten lavakarisma ja läsnäolo oli merkittävä osatekijä pisteiden saamisessa.

Illan aikana nähtiin kuusi uudempaa ja tuoreempaa hahmoa haastamassa dragtaivaan konkareita Linnea von Kattendamia, NikoLaa sekä Jere Sivosta. Kilpailu oli tiukka ja tuomareiden hehkutus esitysten erilaisuudesta toisiinsa nähden antoi jokaiselle katsojalle jotain. Vain yksi esiintyjä kruunataan näyttämötaiteen jumalan Dionysoksen viitalla sekä kruunulla, mutta esityksen ydinteemana on yhteistyö ja toisten kunnioittaminen. Takahuoneessa jokainen kannusti ja auttoi toista, eikä perinteistä ”kissatappelua” ollut nähtävissä, missään nurkassakaan.

Kaikkiaan yhdeksästä esityksestä Miss B:n energinen tribuutti Beyonce:lle oli se, mikä teki voittajan.

Illan aloitti Jere Sivonen Britney Spears-tribuutillaan, joka todellakin avasi show’n käyntiin, toisena artistina esiintyi ensimmäistä kertaa lavalla ollut Betty FVCK, jonka Burlesque-elokuvasta inspiroitunut esitys sai tuomarit ja yleisön villiksi. Lula Shake-Spear edusti tänä vuonna drag kingejä rokkikukkoja sisältävällä esityksellään, jonka jälkeen Linnea von Kattendam astui lavalle. Miss B ja tanssijat heittäytyivät Beyoncen maailmaan, kun taas Thedora Rex monitasoisella tulkinnallaan kosketti ja hämmensi ainakin tuomareita. Trouble asteli lavalle siivoamaan edellisen esityksen kliimaksia, jonka jälkeen nähtiin Miss Vinyl Envyn täysin tuore ja raikas näkemys dragshow’n tekemiseen. Viimeisenä lavan valloitti NikoLa, joka herkisti katsojat ja tuomarit laulullaan.

Battle-osuudessa osallistujat heittäytyivät improvisaation syövereihin. Hahmot esittivät omalla tavallaan Tina Turnerin jalkatyöskentelyä, jongleerausta sekä painonnostoa. Illan aikana esiintyi myös Tom of Puukko, Jayden Mars, Hanna Ahponen, Delusion V, Gottero Model, Maria Krestjanoff sekä virallinen Helsinki Drag Battle sihteeri Dee Vice.

”Oli mahtava katsella koko päivän hahmoja ja heidän tsemppaustaan jo treeneistä lähtien. Moni sai vinkkejä vanhemmilta konkareilta ja yhdessä tekemisen fiilis oli kokoajan läsnä. On etuoikeutettu olo olla tuottamassa tällaista tapahtumaa, joka saa aikaa katsojissa liikutuksen ja puhdistumisen tunteita. Eiköhän me ensi vuodeksi keksitä taas jotain jännää.” – sanoo tapahtuman tuottaja Antti Taipale.

Antti toimii Helsinki Drag Battlen tuottajana ja yhdessä Kaisa Vanteen kanssa he ovat ideoineet tapahtuman. Antti on tehnyt jo yli kymmenen vuotta drag show’ta ja hänen hahmonsa Sheila juonsikin illan.

Drag Battle nähtiin nyt toista kertaa. Antti vahvistaa QX:lle, että Battle nähdään myös ensi keväänä.