Xenia (Ari Helenius)

34-vuotias Xenia on keikkaillut tanssiryhmänsä kanssa ympäri Suomea jo lähes kymmenen vuotta. Tänä syksynä hänet tullaan näkemään Burlesque Lovers-kiertueella Porissa ja Tampereella.

Mistä drag-urasi sai alkunsa?

– Syksyllä 2017 esiinnyin ensimmäistä kertaa Xenia:na Mega-Paulan luotsaamassa Drag Show Artist-kilpailussa. Niin siinä sitten kävi, että Xenia voitti koko kilpailun ja sai siitä lentävän lähdön kohti tulevia keikkoja. Jo loppuvuodesta tein ensimmäiset omat keikkani.

Kuka on gay-ikonisi?

– Gay-ikoneista tulee mieleen joku klassinen Kylie Minogue, mutta mulle se varmaan se suurin tähti josta yli 20 vuoden ajan on tullut kerättyä inspiraatiota pankkiin on Britney Spears. The Icon. #FreeBritney

Korkeimmat korkosi?

– 20 cm korolla varustellut upeat kultaiset avokkaat joilla olen esiintynyt kerran. Mutta vaikka olen varma korkkareiden kanssa liikkumiseen, niillä ei ihan hirveesti tanssita!

Unelmien esiintymisasu?

– Tähän varmasti tulisi joka viikko uusi vastaus. Mutta mitä enemmän paljettia ja timantteja ja mitä vähemmän kangasta, sen parempi!

Xenia

Drag-esikuvasi?

– En tiedä onko mulla suoranaista drag-esikuvaa. Kansainvälisistä drageistä esimerkiksi Alyssa Edwards oli aikanaan täydellinen pakkaus kaikkea ja seurasin hänen uraansa paljon. Kotimaisista kanssasisarista Miss B on alusta asti ollut ihanan piristävä ja erilainen. Ja oikeasti ihmisenäkin ihana!

Drag-urasi kohokohta tähän mennessä?

– Vaikeaa sanoa vain yhtä! Paljon huikeita keikkoja tullut vedettyä. Esimerkiksi Kanarian keikkoja ja Rovaniemen Arctic Pride-keikkaa muistelen lämmöllä. Mutta ei voi väheksyä kansainvälistä Eurostars Drag Contest-kilpailua josta tuli Top 10-sijoitus tai kerrassaan huikeaa Talent Suomi-kokemusta. Myös 2020 keväällä tehty kokopitkä Youtube- striimikeikka on kokonaisuus, josta olen edelleen ylpeä!

Parasta esiintymisessä?

– Se kontakti yleisön välillä ja se adrenaliinipiikki kun pääsee lavalle. Esiintyminen on kokemuksena ainutlaatuinen ja sitä on vaikeaa kuvailla muille kun ihmisille jotka esiintyvät työkseen.

Mihin haluaisit päästä esiintymään?

– Jonnekin isolle lavalle maailmalle. Ei ole mitään tiettyä mielessä, mutta tottakai jokainen artisti hamuaa aina niitä isoja areenoita ja yleisömeriä. Siitä ne unelmat on aikanaan lähteneet.

Xenia ja Afrodisiac tanssijat

Haku Nisan dragtähdet 2. kaudelle on käynnissä

Sinustako seuraava drag-tähti? Hae mukaan Nisan dragtähdet toiselle kaudelle – kaikki ovat tervetulleita ilman sukupuolirajoituksia. 2022 toteutettavan toisen kauden hakemusvideot pyydetään lähettämään osoitteeseen [email protected]

Nisan dragtähdet

QX.fi on Nisan dragtähdet 2. kauden yhteistyökumppani.