Twiggy Mallet (Joona Oinas)

Helsinkiläinen Joona Oinas tunnetaan myös nimellä Twiggy Mallet. 20-vuotias dragtaiteilija mainitsee esikuvakseen edesmenneen Divinen.

Mistä drag-urasi sai alkunsa?

Drag urani sai alkunsa siitä kun aloin olla rohkeasti oma itseni. Halusin näyttää itsestäni eri puolia, jolloin loin drag hahmon Twiggy. Muistan katsoneeni drag taiteilija Miss B:n shown ja mietin että haluan olla tuossa tekemässä dragia.

Kuka on gay-ikonisi?

Gay-ikonini on varmaan Margaret P Johnson. Sen takia mitä hän on tehnyt koko kulttuurimme ja näyttänyt miten olla rohkea, kaunis oma itsensä, vaikka se ei vastaisikaan yhteiskunnan normeja.

Korkeimmat korkosi?

Korkeimmat korot on varmaan lähemmäs 20 cm platformilla.

Unelmien esiintymisasusi?

Unelmien esiintymisasu olisi varmaan joku ikonisen Thierry Muglerin asuista.

Drag-esikuvasi?

Rajoja rikkova ja valitettavasti jo edesmennyt Divine.
Hän oli yksi ensimmäisistä ihmisistä, jotka näyttivät maailmalle mitä on olla täysin oma itsensä. Mielestäni hän on myös yksi kauneimpia koskaan eläneitä ihmisiä.

Drag-urasi kohokohta tähän mennessä?

Drag urani kohokohtaa on vaikea päättää, koska olen vasta uusi alalla. Kaikki kokemukset ovat uskomattomia niin monella eri tavalla!

Parasta esiintymisessä?

Parasta esiintymisessä on vapaus. En tiedä mitään parempaa, kun päästä lavalla ihmisten eteen. Joka kertaa esiintyessä tunnen pääseväni näyttämään ihmisille jotain uutta itsestäni.

Mihin haluaisit päästä esiintymään?

Unelmien esiintymispaikkaa on vaikea sanoa, koska niitä on monia. Haluaisin kiertää ympäri maailmaa tekemässä showta. Paikalla ei ole niin väliä, kunhan pääsen näyttämään ihmisille kuka olen.

Haku Nisan dragtähdet 2. kaudelle on käynnissä

Sinustako seuraava drag-tähti? Hae mukaan Nisan dragtähdet toiselle kaudelle – kaikki ovat tervetulleita ilman sukupuolirajoituksia. 2022 toteutettavan toisen kauden hakemusvideot pyydetään lähettämään osoitteeseen [email protected].

Nisan dragtähdet

QX.fi on Nisan dragtähdet 2. kauden yhteistyökumppani.