Whortensia (Kimmo Alakunnas)

Rovaniemeltä lähtöisin oleva Kimmo Alakunnas esiintyy nimellä Whortensia. Ammattiesiintyjän voi bongata dragshown lisäksi vaikkapa teatterin lavalta.

Mistä drag-urasi sai alkunsa?

Alkunsa se sai mummoni vaatekaapissa 10 vuotiaana, kun kokeilin mummon vaatteita, hattuja ja kenkiä. Muutama vuosi jälkeenpäin esiinnyin pääsiäisnoitana ovelta ovelle kerjäämässä huomiota ja rahaa. Esiinnyin myös Seinäjoen kaupunginteatterissa Lainahöyhenissä -musikaalissa. Sittemmin olen esiintynyt dragystäväni Vilmasanterin kanssa omassa showssani ja olen samalla löytänyt oman dragperheeni.

Kuka on gay-ikonisi?

Leila ja Annukka Radio Mafian ja myöhemmin YleX tuotannoista. Nämä leidit elivät yhteiskunnan sukupuoli- tai sukupolvirajoitteista välittämättä juuri sellaisina, kuin halusivat. He eivät välittäneet muiden arvostelevista mielipiteistä, vaan tekivät päätöksensä tunteittensa kautta. Myös Leijonakuninkaan Scar ja Pienen merenneidon Ursula ovat tehneet vaikutuksen yhteiskunnan syrjiminä, piiloon painettuina hahmoina.

Korkeimmat korkosi?

12cm ja täyttä tuskaa joka sentti.

Unelmien esiintymisasu?

Jos olisin tarpeeksi rohkea, ottaisin inspiraation sadusta Keisarin uudet vaatteet. Toivoisin kuitenkin, että katsoja pääsisi matkalle asuni sisään, missä
vuoristoratamaiset liikkeet ja lohikäärmeen suomujen loiste saisi hengityksen höyryämään jo pelkän asun näkemisestä.

Drag-esikuva?

Apua niitä on monta! Kuningattarista Dame Edna, Real Connie, Miss Piggy.
Enkä unohda koskaan, kun katsoin pikku ihmisenä Väiski Vemmelsäärtä tai Repe Sorsaa viettelemässä huulipunassa ja omassa pöyheässä turkissa tai höyhenissään yllätystä aavistamattomille katsojille.

Drag-urasi kohokohta tähän mennessä?

Suurelle yleisölle esiintyminen.

Vaikka henkilökohtaisempaa on, kun näen ja koen läheltä, kun katsojan silmät loistavat ja hymy tai nauru kuuluu ja näkyy siinä ihan vieressä, lähellä. Kerran jopa nuolaisin yhden katsojan poskea, kun olin itse niin hurmioitunut hänen hurmioituneisuudestaan.

Parasta esiintymisessä?

Se kun tiedät, että kaikki voi mennä mönkään ja päin munakoisoa, mutta sitten jostain valojen ja katsojien taputusten seasta kömpii se onnistumisen ilo ja ajatus siitä, että tämä hetki oli meidän yhteinen ja juuri meidän näköinen.

Mihin haluaisit päästä esiintymään?

Mikäli en pääse itsenäisyypäivänä linnanjuhliin esiintymään, niin yökerho/baari kiertueelle Suomen halki. Keikkapakettiautossa. Suorana televisiolähetyksenä. Koko kesän.

Haku Nisan dragtähdet 2. kaudelle on käynnissä

Sinustako seuraava drag-tähti? Hae mukaan Nisan dragtähdet toiselle kaudelle – kaikki ovat tervetulleita ilman sukupuolirajoituksia. 2022 toteutettavan toisen kauden hakemusvideot pyydetään lähettämään osoitteeseen [email protected]

Nisan dragtähdet

QX.fi on Nisan dragtähdet 2. kauden yhteistyökumppani.