Herculeksessa nähtiin Helsingin pride-viikon torstaina Suomen ja Ruotsin välinen maaottelu. Suomea edustavat drag queenit Glory La’Moore, Xenia, Whortensia ja Glory LaMore. Ruotsista tulivat drag queenit Seymour BottomsImaa Queen ja Miss Tobi.  Imaa voitti Drag of the Year -palkinnon Ruotsin QX Gay Gaalassa huhtikuussa, hän on artisti, jonka vaikuttavin garderobi ei mahtunut matkalaukkuun, totesi juontaja Martin Johansson eli Miss Inga. Taidokkaan kabarethenkisen numeron jälkeen Imaa Queenin matka katkesikin ja voitosta kisasivat Miss Lumiere ja Miss Tobi. Voiton vei vei Miss Tobi.

Kisa eteni siten, että kukin esitti yhden numeron ja jatkoon tuomaristo valitsi kaksi, yhden molemmista maista, joista sitten paras voitti.

Miss Tobi esitti ensin Kylie Minogue numeronsa, mixin kappaleista Magic ja Love at First Sight. Hän kertoi QX:n Ronny Larsonille, että etenkin Love at First Sightilla on hänelle symbolinen merkitys.

– Se on ensimmäinen kappale, jonka esitin drag queenina 20 vuotta sitten, kun se oli uusi. Tämä oli siis ”full circle moment”, hän nauraa.

Mitä voitit?

– Voitin muiden muassa paljon Wellan kauneudenhoitotuotteita, seksileluja, hotelliloman Royal Parkissa, tiaran ja diplomin, True Colorin Cavaa, Kultajousen (Guldfyndin) lahjakortin ja keikan Backdooriin. Juurikin keikka Backdooriin sai minut luulemaan, että suomalainen queeni voittaisi. Se on kuitenkin heille hieman isompi juttu päästä esiintymään Tukholmaan suurimmalle gayklubille. Mutta tottakai se tulee olemaan minulle mahtavaa.

Löytyikö dragsiskojen välillä yhteys?

– Kyllä olimme hyvin tiiviisti yhdessä sen 24 tuntia, minkä olimme Helsingissä. Suomalaiset siskomme ovat upeita. Tulemme aivan varmasti palaamaan takaisi ja odotamme, että he tulevat tänne. Uskon, että osa heistä tulee takuulla Tukholman Pridelle.

Mitä sinä teet seuraavaksi?

– Nyt odotan jo kesälomaani muutaman viikon päästä. Olen perustanut oma kotisivut Misstobi.com ja sitten lataudun Pridea varten, kun silloin esiinnyn silloin vähän joka puolella. Sitten tuleekin syksy missä on useita keikkoja jo buukattuna. Eli odotan ihanaan ja kimaltelevaa kesää ja syksyä.

Finaalissa Miss Tobi esitti The Greatest Showman-klassikon This Is Me, joka huipentui hänen riisuessa pois lähes kaikki vaatteensa pienen pieniä tangoja lukuunottamatta paljastaen huippuunsa treenatun vartalonsa, seikka jonka Martin paljasti minulle myöhemmin olevan nyt huudossa Ruotsissa, Saman tempun teki torstai-iltana myös toinen ruotsalainen Seymour Bottoms.

Tuomaristossa olivat Marko Vainio, Vesa Silver, Martin Johansson, Linda Lampenius ja Jukka Räisänen.

Tuoreeltaan kilpailun jälkeen Miss Tobi kommentoi tunnelmiaan QX:lle.

– On niin hauskaa saada Suomi ja Ruotsi kilpailemaan yhdessä ja esittelemään dragin taitoja.

– Voitto tuntuu mahtavalta, olen niin iloinen.

Miss Lumiere totesi myös olevansa iloinen kisan jälkeen. Hän kertoi, että ei ollut valmistautunut, että pääsee jatkoon eikä ollut toista numeroa valittuna.

– Mutta hyvin meni.

Show kärsi kömmähdyksistä, kuten yhden kilpailijan kappaleen puuttumisesta, joka oli piinallista, mutta Seymour Bottoms veti huikean vedon lopulta.

Teksti: Ronny Larsson (käännös Sami Montell) ja Sami Montell