Kovaääninen, värikäs, yliampuva, melankolinen, over the top ja todella maaginen. Sanat sopivat niin Elton Johniin itseensä ja hänen musiikkiinsa, kuin tähän elokuvaan hänen elämästäänkin. Erotuksena tavanomaisempaan Bohemian Rhapsodyyn  (vertailu on välttämätöntä) tämä elokuva seuraa rocktähteä jo nuoresta alkaen, menee syvemmälle päähenkilöön psykologisesti ja räväyttää valkokankaalle rivin musikaalisia fantasiajaksoja.

Ohjaaja Dexter Fletcher, joka siirtyi ohjaajan tuolille Bohemian Rhapsodyn kuvauksissa Bryan Singer paikalle tuntemattomista syistä, on nyt tässä saanut tilaa kuvata Eltonin rakkaudettoman lapsuuden, tukahdutetun seksuaalisuuden ja moninaiset riippuvuudet. Tämä on usein traagista ja koskettavaa, mutta musiikkia käytetään samanaikaisesti älykkäästi ja valloittavasti.

Elokuvan veto on ennen kaikkea brittitähden Taron Egertonin ansiota. Hän antaa kaikkensa ensimmäisestä otoksesta lähtien ja antaa upean tunteiden ilotulituksen. Ainoa asia, mikä ei ole vakuuttavaa ovat toistuvat väitteet siitä, että hän olisi ”pullukka”. Mutta kuten Elton itsekin, Rocketman on elokuva, joka etenee omia polkujaan, ottaa paikkansa eikä pyytele mitään anteeksi.

Rooleissa: Taron Egerton, Jamie Bell, Bryce Dallas Howard, Richard Madden. Ohjaus: Dexter Fletcher. Pituus: 2 t 1 min. Elokuvan ensi-ilta oli keskiviikkona.

QX QX QX QX QX