Kaksikymmentäkolmevuotias Björn Mosten on noussut suosioon tv-debyytillään Netflixin sarjassa Rakkautta ja anarkiaa, missä hänet nähdään Maxin roolissa. QX halusi tietää lisää kaverista, joka näyttää kaiken, niin tunnekirjon kuin vartalonkin puolesta.

Miten sait roolin?

– Minua pyydettiin mukaan aikaisempien koekuvausten perusteella, jos haluaisin tehdä tämän roolin. Kun jonkin verran koekuvauksia tehtiin, sain roolin, mikä tuntui hämmentävältä, mutta upealta.

Mikä sinua projektissa puhutteli?

– [Ohjaaja] Lisa Langseth ja käsikirjoitus täynnä mielenkiintoisia hahmoja. Tuntui hauskalta työskennellä Lisan kanssa hänen aiempien ohjaustöidensä takia ja hän vaikutti yksinkertaisesti olevan todella hauskaa työseuraa.

Mikä oli sinulle tv-debytanttina se suurin haaste?

– Näyttää tunteita, joita harvemmin ilmaisee, tai jotka näkyvät monin eri tavoin. Kuten osoittaa kiitollisuutta vain yhdellä silmänliikkeellä, se oli mielestäni aluksi vaikeaa.

Sarjassa Sofie, Ida Engvoll, ja Max haastavat toisiaan erilaisin sosiaalisin kokein. Mikä sinusta oli vaikein ”haaste” toteuttaa.

– Kollegoiden huumaaminen tuntui melko vaikealta. Se menee hiukan rajan yli.

Oletko saanut paljon palautetta roolistasi?

– Kyllä, ja tähän mennessä pelkästään myönteistä.

– Useimmiten saan kuulla kohteliaisuuksia sarjan tunteellisimmista kohdista, mikä on kivaa, sillä olen itsekin tyytyväinen siihen, miten ne menivät.

Onko sinulla jotain yhteistä Maxin kanssa?

– Olemme molemmat todella herkkiä toimimaan ajattelematta. Myös kehonkielemme on sama, mutta Max vain saattaa olla hieman liioitellumpi.

”Ei ole mitenkään erityisen mielenkiintoista nähdä alastomuutta televisiossa”

Sinulla on paljon intiimejä kohtauksia vastanäyttelijäsi kanssa, miten voi kokea olonsa turvalliseksi paljastaessaan kaiken fyysisesti ja psyykkisesti? Puhuitteko asian etukäteen läpi?

– Juuri näin! Puhuimme asiasta Lisan kanssa paljon ja suunnittelimme tarkkaan, miten kohtaus näytellään. Se, että kaikki oli päätetty etukäteen toi turvallisuuden tunteen.

Sinulla on yksi kohtaus, missä ei juuri vaatteita ole, oliko sinulla jotain varauksia sen suhteen tänä kuvakaappausten ja sosiaalisen median aikana?

– Ei, ei se minua mitenkään huolettanut. Minusta ei ole mitenkään erityisen mielenkiintoista nähdä alastomuutta televisiossa.

Yksi gaysivusto viittaa juuri tuohon alastonkohtaukseen kehuessaan sinua ja sarjaa: Björn Mosten is the hung sacrificial lamb. We’ll leave you watch the show, but if we saw Mosten standing on the side of the road like that, we’d have to pull over”. Miten kommentoit?

– Haha! Miksi minä olen ”sacrificial lamb”?

Monet nuoret eivät halua määritellä seksuaalisuuttaan, uskotko, että Max on täysin hetero?

– Hyvä kysymys, en todellakaan tiedä. Hän on varmasti ainakin kokeillut useimpia juttuja.

Missä näemme sinut seuraavaksi?

– Juuri nyt keskityn siihen, että saan kiinni, mitä olen koulussa jäänyt vuoden aikana jälkeen. Vielä ainakaan ei ole tullut sellaisia mahdollisuuksia, jotka saisivat minut poikkeamaan tästä suunnitelmasta, joten en tiedä!