Meklari Michael on juuri tilannut pömpöösin 50-vuotisjuhlan poikaystävälleen, kun tämä yllättäen jättää hänet. Seitsemäntoista vuoden suhde päättyy ja Michaelin on nyt osattava suunnistaa sinkkuna ja keski-ikäisen gayna New Yorkissa. Se on huonojen deittien ja kullikuvien viidakko.

Sex and the City-tuottajan Darren Starin uusi komediasarja, joka harvoin on muuta kuin kitkerä kimara mauttomia vitsejä ja vanhentuneita viittauksia. Pääosaa esittävä Neil Patrick Harris onnistuu antamaan sarjalle vähän syvyyttä, kun hänen roolihahmonsa Michael kamppailee eron jälkeisen surun ja itsesyytösten kanssa. Moni voi samaistua Michaeliin, joka yrittää päästä takaisin jaloilleen ja saada takaisin itsekunnioituksensa kun exä on yhä koko ajan ajatuksissa.

Sarja käsittelee myös gaymaailman ikäkeskeisyytä tavalla, jota vain harva muu sarja tekee – ja  kehottaa elämään elämää oli oma ikä mitä tahansa. Juuri tämä sai lähes 50-vuotiaan Harrisin tarttumaan rooliin.

– Koen, että käytämme ikäsyrjintää ennemminkin komediallisesti. Minusta se on kiinnostavaa, koska koen olevani fyysisesti paremmassa kunnossa nyt 49- vuotiaana kuin oli ollessani 39 tai 29. Omassa mielessäni siis, kun itse olin parikymppinen 50-vuotias tuntui ”vanhalta” juurikin lainausmerkeissä, mutta nykyään olemme terveempiä kuin koskaan. Sarja osoittaa, että vanhempi sukupolvi voi olla aivan yhtä eläväinen kuin ne he***tin milleniaalit, Harris sanoo Themille.

Uncoupled koostuu kahdekasta helposti sulavasta ja bingetykseen sopivasta puolen tunnin kestoisesta jaksosta, se uppoaa huomaamatta kuin iso purkillinen vähäkalorista lohtujäätelöä ja sen unohtaan yhtä nopeasti. Ehkä se olisi ollut mullistava 90-luvulla, mutta hänelle, joka on nähnyt kaiken Netflixin tarjonnan sarja voi tarjota muutamat naurut ja satunnaisen ajatuksen.

QX QX