Ryan Murphy, avoimesti gay käsikirjoittaja ja tuottaja sai Golden Globeilla kunniapalkinnon, The Carol Burnett Awardin, elämäntyöstään. Murphy löytyy monien merkittävien sarjojen taustalta, kuten Pose, Dahmer – Monster, Glee, Nip/Tuck, American Horror Story ja monta muuta.

Ottaessaan palkinnon vastaan Murphy omisti lähes koko kiitospuheensa ylistääkseen avoimia hlbtq-näyttelijöitä, joita hän kutsui inspiraatioksi, hlbtq-nuorille.

Palkinnon jakoi Billy Porter, yksi Murphyn puheessaan nostamista näyttelijöistä, mikä liikutti Porterin kyyneliin.

”Vuosi sitten Golden Globea ei näytetty televisiossa, mutta gaala kuitenkin pidettiin ja olin todella onnellinen siitä, että MJ Rodriguez sarjastani Pose valittiin parhaaksi naisnäyttelijäksi draamasarjassa. Sen myötä MJ on ensimmäinen transtaustainen Gloden Globen voittanut näyttelijätär. Ja minä ajattelin: ”Wau, olisin pitänyt siitä, että MJ olisi päässyt tälle lavalle ottamaan vastaan ne suosionosoitukset, jotka hän ansaitsee, koska hän teki historiaa. Olen iloinen voidessani todeta, että MJ on täällä tänään vieraanani”, Murphy sanoi ja pyysi MJ Rodriguezia nousemaan ylös ja ottamaan aplodit vastaan.

”Kun olin nuori 70-luvulla ja istuin kotona katsomassa The Carol Burnett Showta, en koskaan nähnyt itseni kaltaista ihmistä voittamassa palkintoa tai edes hahmona tv-sarjassa. On vaikeaa olla hlbtq-nuori Yhdysvalloissa ja tosiasiassa kaikkialla maailmassa, niin silloin kuin nytkin. Sinun pitää kätkeä valosi pysyäksesi hengissä. Mutta kaikille nuorille, jotka katsovat tätä tänä iltana tarjoan esimerkin; MJ, Billy [Porter], Niecy [Nash], Matt [Bomer] ja Jeremy [Pope]. On olemassa tie eteenpäin. Ota heidän johtotähdeksesi.

Katso koko puhe alta!