Kanadalainen Kathryn Dawn Lang tai k.d. lang, kuten hänet paremmin tunnetaan, tuli kaapista The Advocaten haastattelussa 1992. Hän on aina ollut vahva homoseksuaalien oikeuksien puolestapuhuja ja tunnettu androgyynistä ulkoasustaan. 1994 Vanity Fairin kansikuva on klassikko, siinä k.d. lang istuu parturintuolissa partavaahtoa kasvoillaan, ajelua suorittaa Cindy Crawford.

K.d. lang sai läpimurtonsa, kun Roy Orbison teki hänen kanssaan kappaleen Crying 1988, se voitti Grammyn kategoriassa Best Country Duo.

Neljä vuotta myöhemmin k.d. lang sai ensimmäisen oman suuren hittinsä, se oli Constant Craving. Se toi miljoonia dollareita ja parhaan naispuolisen poplaulajan Grammyn, siitä lähtien k.d. lang oli kirjattu historiankirjoissa. What a wonderful world yhdessä Tony Bennettin kanssa toi hänelle vielä yhden Grammyn ja hänen versionsa Leonard Cohenin kappaleelsta Halleluja oli suuri menestys. Seurasi maailmankiertue ja useita albumeja, esiintymiset talviolympialaisissa sekä 1988 Galgaryssa että 2010 Vancouverissa.

Haastattelussaan QX:lle k.d. lang kertoi, että hänen perheensä neljästä sisaruksesta, kolme heistä on hlbtq: ”Mutta odotamme yhä, että nuorimmainen tulee myös kaapista …”.

1994 k.d. lang esiintyi yhdessä toisen tunnetun lesbon rokkistaran Melissa Etheridgen kanssa MTV:n Lifebeatissa tämän You can sleep while I drive kappaleella. Kunnon lesbinen rokkihetki!

Hän esiintyi myös Sydneyn 2002 GayGamesien avajaisissa.

Tänä päivänä k.d. langin sanotaan olevan suhteessa miljardööri Heather Edwardsin kanssa.

QX listaa k.d. langin viisi parasta kappaletta:

1. Constant Craving

https://youtu.be/oXqPjx94YMg

2. Crying

3. Hallelujah

4. Summerfling

5. Miss Chatelaine