Visa Venus julkaisi tänään ensimmäisen singlensä Illuusio. ”Innostuin kirjoittamaan kappaleeni, kun yksi miespuolinen kaverini kertoi Instagramissa ajautuneensa suhteeseen ”heteromiehen” kanssa, johon hänellä oli enemmänkin tunteita, mutta tiesi, ettei siitä voi tulla mitään, koska toinen ei ollut valmis suhteeseen miehen kanssa. Illuusio kertoo rakkaudesta, jonka kipinän toivoisi kestävän ikuisesti”, Visa Venus kertoo tiedotteessa, jonka mukana tuli meikatusta miesoletetusta artistista yllään hiuksien väriin täsmäävät piikkikorkoiset saappaat ja käsineet. Mistä on kyse?

”Tykkään pukeutua näyttävästi ja värikkäästi, enkä pelkää tuoda esiin omaa feminiinistä puoltani. Mä toivon herättäväni musiikillani ja olemuksellani fiiliksen, että kaikki saa ja uskaltaisi pukeutua just niin kuin haluaa”, Visa selvittää QX:lle.

Visa Venus tekee debyyttinsä tänään, mutta hän ei ole mikään vasta-alkaja. Nimen takaa löytyy Sebastian Visa, joka teki hänkin musiikkia, mutta nyt tuotanto on monta piirua vakuuttavampaa. Aiemmat julkaisut on nyt siirrety Visa Venuksen nimiin eli oikeastaan Illuusio ei siis olekaan ensisinkku. Hän on myös ammattitanssija, paitsi omien esitystensä koreografiat hän on ohjannut myös musiikkivideoita merkittävimmille suomalaisille nykyartisteille, kuten Ellinooralle, Jenni Vartiaiselle, Sannille.

Visa Venuksen brändi on tarkkaan suunniteltu kuvastamaan Sebastianin sielunmaisemaa, hänestä hehkuu luova hulluus, tiedote kuvailee – ensisinkun perusteella se pitää paikkansa.

Hänellä on valmiina jo levyllinen kappaleita, mutta isot levy-yhtiöt ovat sanoneet ei. Visa Venusin musiikki on ”liian homoa”. Mielenkiintoinen kommentti, jos on Antti Tuiskun revittelyjä yhtään katsonut. Visa Venus ei kuitenkaan ryhtynyt kompromisseihin. Hän haluaakin näyttää kaikille, että ”homomusalla” on paikka ja kysyntä Suomessa.

”Eihän heteroartisteillakaan sanota, että et voi tehdä kappaletta eri sukupuoleen rakastumisesta”.

Visa Venus haluaa innostaa, voimaannuttaa, herättää tunteita sekä tanssittaa kuulijoitansa. Hän mainitsee merkittävimpinä musiikillisina inspiraation lähteinään 2010-luvun suuret popdiivat; Lady Gaga, Britney Spears, Kesha ja Jennifer Lopez. Hän haluaa tehdä musiikkia, joka auttaa kuulijoitansa hyväksymään itsensä ja muut sellaisina kuin ovat. Keskeistä on elämän ilo.

”Illuusio on syntynyt 2010-luvun synapopin diivojen vaikutteista, kuten Lady Gagan ja Jennifer Lopezin, ja sen tarttuva melodia saa kuulijansa laulamaan mukana. Laadukkaasti tuotetun kappaleen vauhdikas meininki antaa kuulijoilleen energiaa ja saa tanssijalan vipattamaan”, Visa Venus toteaa.