– Pelkään että,  jos tulen kaapista, se vaikuttaa kielteisesti lasteni hyvinvointiin, kertoo Omar kun häntä pyydettiin kuvailemaan pelkoaan tulla kaapista yhdellä lauseella. Hän tarkensi, että lapsilla on jo vaikeuksia mahdollisen perheenjäsenen tekemän hyväksikäytön takia. Omar kertoo myös pelkäävänsä, että heteronaiset eivät enää halua deitteille, jos saavat tietää hänen olevan bi.

”Miten ihmeessä olin voinut olla biseksuaali koko elämäni ajan, enkä ymmärtänyt sitä ennen kuin 48-vuotiaana?”

Omarilta kysyttiin haastattelussa tuntuuko hänestä siltä, että muut yhteisöt skaalalla seksuaalista aseksuaalin tunnustavat biseksuaalisuuden: yhteisöt kuten aseksuaalit, homo- ja lesboyhteisöt sekä heteroyhteisö.

– Mitä olen lukenut verkosta viime kuukausien aikana ja nähnyt lukemattomista katsomistani YouTube-videoista, minusta tuntuu että kaikissa noissa yhteisöissä on ihmisiä jotka kyllä suhtautuvat hyväksyvästi, Omar vastaa.

Bi-yhteisön sisällä monet viittaavat itseensä useilla luokituksilla puhuessaan seksuaalisuudestaan. Yhdet ovat panseksuaaleja. Toiset ovat polyseksuaaleja. Jotkut suosivat kiistanalaisempaa queer-termiä. Samalla jotkut jättävät mieluimmin käyttämättä erityistä määritelmää seksuaalisuudestaan. On paljon muitakin tunnisteita määrittämään biseksuaalisuutta, kuitenkin osa suosii bi-termiä, joka on historiallisesti vahva jo LGBT-oikeuksien aamunkoitosta asti. Joillekin riittää, että voi sanoa olevansa bi. Omar on samaa mieltä.

– Bi tai biseksuaali sopii minulle ihan hyvin. Olen tuntenut termin omakseni siitä lähtien kun löysin itseni, Omar sanoo.

Omar on vasta hiljattain tunnistanut oman biseksuaalisuutensa. Selvittäessään ADD:n (tarkkaavaisuushäiriö) oireita Omar koki heräämisen. Hän luki oireita selvittäessään, että 68 prosenttia ADD:tä sairastavista on todennäköisesti homo, lesbo tai biseksuaali.

– Olin pudottaa puhelimeni, Omar sanoo. Se oli ahaa-elämys, ihan kuin joku olisi huutanut ”Heureka”.

– Sitten minua alkoi nolottaa. Miten ihmeessä olin voinut olla biseksuaali koko elämäni ajan, enkä ymmärtänyt sitä ennen kuin 48-vuotiaana? En voi olla niin tyhmä, enhän? Sisimmässäni tiesin, että se on totta. Oli kuin kaikki elämäni palikat olisivat loksahtaneet kohdalleen juuri sillä hetkellä. Ajauduin tunteiden vuolaaseen ristiaallokkoon, osa oli hyviä tunteita, osa pahoja, mutta kaiken kaikkiaan tunsin ristiriitojen hävinneen ja se tunne toi minulle rauhan.

Tällä hetkellä Omar ei seurustele, mutta hän haluaisi ensisijaisesti olla monogaamisessa suhteessa naisen kanssa. Hän on nyt verkon kautta ollut yhteydessä muihin biseksuaaleihin.

”En halua mennä homobaareihin”.

– Olen kohdannut hyvin vähän sellaisia miehiä kuin minä, jotka haluavat olla monogaamisessa suhteessa naisen kanssa, ilman että samanaikaisesti makaavat miesten kanssa. Vaikuttaa siltä, että useimmat bi-miehet, kuten minäkin, päättävät pysyä kaapissa, koska se on helpompaa niin. Olettaisin, että he pelkäävät menettävänsä vaimonsa.

Omar ei ole koskaan käynyt homobaarissa.

– Baarit ovat iskemistä varten, se ei kiinnosta minua. Kun olen nähnyt ja lukenut miten useimmat homomiehet kohtelevat bi-miehiä, minulla ei ole mitään halua mennä yhteisöön, joka kohtelisi minua huonosti. Olen viimeinkin hyväksynyt itseni ja minusta tuntuu hyvältä olla minä. En tarvitse yhtään lisää draamaa siitä nyt.

Omar kertoo myös, että hän ei ole koskaan ollut suhteessa miehen kanssa, mutta tarve on kova.

Omarin haastattelu on julkaistu Bisexual.org– sivustolla.