New Yorkissa asuva Jasper Sparrow rakastaa seksiä, etenkin oraalista anaaliseksiä – rimmaus on erityisen mieluisaa. Hän elää avoimessa parisuhteessa poikaystävänsä kanssa ja kertoo elämästään kolumnissaan newownextin sivulla.

– Minulla on paljon seksiä. Toppina, bottomina, suuseksiä, rimmausta. Rakastan niitä kaikkia. Seksiä ei ole koskaan ollut helpompaa saada. Sitä saa apeista, salilta, baareilta ja klubeilta, metrosta. Mistä vain. 18 seksuaalisesti aktiivisen vuoteni aikana minulla ei ole koskaan ollut tippuria, klamydia tai kuppaa. Nyt en enää PrePin ansiosta pelkää HIViä.

Sparrow kertoo kirjoituksessaan, että hän ei osannut edes aavistaa, että voisi sairastua seksistä muulla tavalla kuin saamalla sukupuolitaudin. Hiljattain hän on sairastanut kolme erillistä loistartuntaa. Tartunnat hän uskoo saaneensa seksin aikana rimmauksesta, peräaukon nuolemisesta.

Sparrow on huolissaan ilmiöstä.

– En voi olla ainoa homomies, jolla on ollut tämä ongelma.

Ensimmäisellä kolmesta kerrasta Sparrow sai Giardian. Toisella kertaa alkueläin oli Entamoeba histolytica. Kolmannella kertaa jälleen Giardia.

Loisten yleinen leviämistapa on saastuneen käyttöveden tai elintarvikkeiden mukana. Ne leviävät myös rimmatessa. Oireet ovat pitkäaikaista ripulointia ja vatsakipuja. Hoitona on antibioottikuuri.

– Homoseksuaalit miehet eivät tiedä tästä riskistä. Meille ei koskaan opetettu loisista seksuaalikasvatuksen yhteydessä eikä yksikään lääkäri ole koskaan varoittanut minua. En ole myöskään nähnyt terveysviranomaisten tai muiden organisaatioiden jakavan tietoa loisista, jotka leviävät seksin yhteydessä.