Amerikkalaisesta taitoluistelijasta Adam Ripponista tuli koko maailman tuntema julkkis talviolympialaisten aikana. Hän nostatti otsikoita ympäri maailman muun muassa kieltäytymällä kättelemästä Yhdysvaltojen delegaation mukana matkannutta varapresidentti Mike Penceä.

Tämän vuoden Human Rights Campaign-gaalassa Ripponille myönnettiin arvostettu Visibility Award kunnioituksena siitä, miten hän on asemaansa käyttänyt.

Kiitospuheessaan Rippon kertoo surreensa sitä, että ei ole ”tarpeeksi gay”, että hän ei sovi joukkoon.

– Nuorempana välitin todella paljon siitä, mitä muut minusta ajattelevat. Kiinnitin huomioita pukeutumiseeni, puhetapaani ja maneereihin. Pelkäsin, että minua pidettäisiin heikkona ja pelkäsin tekeväni virheitä.

– Pelkäsin, että en olisi tervetullut LGBTQ-yhteisöön, koska joku minunlaiseni ei olisi se roolimalli, mitä he hakevat. Olin ehkä liian gay. Olin ehkä liikaa oma itseni.

Puheessaan Rippon toteaa, että hän toivoo että jokainen voisi tulla ulos kaapista.

– Kun ensimmäisen kerroin olevani homo, tunsin valtavan painon hellittävän olkapäiltäni. Tunsin syntyneeni uudelleen. Minusta on kiva puhua siitä, koska se on ollut elämäni vapauttavin kokemus. Toivon, että jokaisella olisi oma kaapista tulo -kokemuksensa heidän seksuaalisesta suuuntautumisestaan huolimatta.

– Kun voit jakaa muun maailman kanssa sen mitä olet, löydät valtavasti voimaa.

– Homous on vain yksi hauska fakta minusta. Muita hauskoja faktoja ovat, että tulen suuresta perheestä, äitini on hauskin ja vahvin ihminen, jonka olen tavannut. Tiedän lähes kaikki sanat melkein kaikkiin he Sarah Silverman Programin jaksoihin. Ja valmistuin lukiosta luokkani parhaana. Kävin kotikoulua, mutta luokan paras on aina luokan paras, nauratti Rippon hurmioitunutta gaalayleisöä.

Katso koskettava puhe tästä!