Hänen isänsä on Cecil Chao, kiinalainen kiinteisömiljardööri. Hän ei ole naimissa ja on omien sanojensa mukaan maannut yli 10 000 naisen kanssa. Mutta tyttärelleen hän toivoo toisenlaista elämää.

2012 isä keksi ratkaisun. Hän oli surullinen tyttärensä puolesta ja halusi, että tämä tapaa miehen, menee naimisiin ja perustaa perheen.

Niinpä isä ilmoitti medialle, että hän tarjoaa 500 miljoonaa Hong Kongin dollaria, reilut 50 miljoonaa euroa, miljoonaa miehelle, joka saa hänen tyttärensä menemään naimisiin kanssaan.

Gigin isä
Gigi saikin yhteydenottoja tuhansilta kosijoilta, mutta yksikään ei ollut hänen makuunsa. Isä päätti korottaa tarjoustaan, ensin vuonna 2014 miljardiin Hongkongin dollariin, silloisen kurssin mukaan vajaaseen 100 miljoonaan euroon ja vielä 2017, lähes 180 miljoonaan euroon.

Silloin tytär puhui itse medialle ja julkaisi avoimen kirjeen, jossa hän pyysi isäänsä olemaan kiltimpi hänen tyttöystäväänsä  Seania kohtaan ja yrittämään hyväksyä tyttärensä suuntautumisen.

– Koska isäni näyttää kuvittelevan, että se on helppoa muuttua homosta heteroksi, demonstroikoon hän mielellään itse miten se onnistuu. Menen naimisiin miehen kanssa, kunhan hänkin niin tekee, sanoi Gigi haastattelussa New York Timesille.

Pian tämä jälkeen Gigi meni työttöystävänsä kanssa naimisiin Ranskassa ja on ollut poissa julkisuudesta. Aina tähän saakka.

Gigistä on kosintakohun jälkeen tullut yksi Hong Kongin merkittävimpiä powerlesboja ja hbtq-aktivisteja. Miljardi-imperiumin perijättärenä hän haluaa nyt edistää seksuaalivähemmistöjen asemaa liike-elämän avulla eikä odottaa poliitikkojen toimia.

Hänestä tuli hbtq-aktivisti

– Olemme huomanneet, että kaikkein tehokkainta on saada huippujohtajat mukaan ja saada heidät näkemään, miten sisällyttäminen, monimuotoisuus ja tasa-arvo ovat jotain mitä heidän pitäisi, ja mitä heidän pitää, edustaa ja huipulta käsin saattaa tämä koko organisaatioon, Gigi sanoi Huffington Postille.

– Maan hallituksen mukaan saaminen on paljon vaikeampaa.

Gigin työllä on suuri merkitys, vaikka Hon Kongin alueella on viime vuosina otettukin tiettyjä edistysaskelia hbtq-asioissa. Muun muassa yhden ulkomaalaisen lesboparin avioliitto tunnustettiin ja vuonna 2022 pidetään Gay Gamesit Hong Kongissa.

Gigi on yhä yhdessä Seanin kanssa, mutta suree, että lesboparina he eivät voi saada lasta.

– Monet katsovat minua ja ajattelavat varmasti, että minulla on käytössäni kaikki mitä maailma voi tarjota, mutta niin ei aina ole asia. Lapsikysymys on todella vaikea, sillä se ei ole sallittua täällä eikä muuallakaan Aasiassa.

Gigi kertoo vielä haastattelussaan, että suhde isään on vahva kosintatarjouksesta huolimatta.

– Siteet ovat paljon vahvempia sen jälkeen kun olen pystynyt elämään avoimesti omana itsenäni, olemaan täysillä sitä mitä olen ja elämään rehellisenä ihmisenä äitini ja isäni edessä.

Gigi Chao ja vasemmalla vaimo Sean.