Parisuhteen rekisteröinti on Espanjassa ollut mahdollista samaa sukupuolta oleville pareille vuodesta 2005 lähtien. Mutta tähän mennessä ei yhtään samaa sukupuolta olevaa paria ole vihitty kirkossa. Syynä on se, että Espanjan katolinen kirkko ei uskalla sallia samaa sukupuolta olevien parien häitä, kertoo The Local.

Mutta tilanne on toinen Torreviejan ruotsalaiselle kirkolle, jonka kirkkoherra Gunnar Sjöberg vihkii parin. Parin vihkiminen on mahdollista koska Soliman on Ruotsin kansalainen ja toinen sulhanen on Venezuelasta. Jos kumpikaan olisi ollut Espanjan kansalainen, eivät Espanjan lait olisi vihkimistä sallineet.

Tulossa on papillekin ensimmäinen samaa sukupuolta olevan parin vihkiminen ja hän on tapahtumasta hyvin iloinen.

– Kun yksi pari tahtoo juhlistaa rakkauttaan maailmassa, joka todellakin tarvitsee lisää rakkautta on tämä fantastista. Toivon, että tämä innoittaa vielä moniin häihin täällä, kertoo pappi uutisessa.

Ensimmäisinä vuorossa ovat kuitenkin nyt Soliman, 38, ja Louis, 28.

– Olen työskennellyt hlbtq-oikeuksien parissa vuosikaudet viestintäpäällikkönä sekä Eurogamesille, että Stockholm Pridelle ja tämä merkitsee todella paljon, kertoo Soliman.

– Ruotsin kirkko tunnustaa, että tämä on ihmisoikeusasia, ja he tunnustivat sen ennen Ruotsin valtiota, hän jatkoi.

– Eiliseen saakka olimme kumpikin todella jännittyneitä, mutta kun saimme vihkisormukset ja valmistelimme puheen pappimme kanssa tunnemme olomme vain onnellisiksi, kertoo Soliman QX:lle.

Kun miehet tänään vihitään lähellä vanhaa Torre Del Moron tornia on heillä yllään yhteen sovitetut asut, onhan Louis vaatesuunnittelija. Puvut ovat siniset, paidat valkoiset ja rusetit pilkulliset.