Kolumni.  Monelta homo- ja bi-mieheltä on deittiseuran haussa unohtunut toisen ihmisen kunnioitus. Tämä on sinällään erikoinen muutos, sillä parhaan mahdollisen deitin saadakseen kannattaisi esittää itsestä parhaat puolet ja käyttäytyä niin hyvin kuin pystyy.

Deittiapseissa on muodostunut normaaliksi käytännöksi kysyä minkä kokoinen kulli potentiaaliselta seksikumppanilta löytyy. Tämä vaikuttaa olevan normi. Sainkin hyvin hämmästyneitä kommentteja tutuilta ja tuntemattomilta alkaessani muutama viikko sitten kyseenalaistaa tätä kysymystä ja valmistella tätä tekstiä.

Kuvakaappauksia isosta kysymyksestä.

Olen lähes kaksimetrinen mies ja se tuntuu nostava monien mieleen vain yhden ajatuksen: ”Onko sinulla iso kulli?”. Deittapseissa tätä on viime aikoina kysytty parhaimmillaan useita kertoja viikossa. Samaa tylytystä on tullut vastaan Grinderissä ja Tinderissä yhtä lailla, jopa Facebookissa ja Instagrammissa, minne seuranhaku näyttää osittain siirtyneen. Tämä voi toki omalla kohdallani liittyä siihenkin, että viisikymppisessä homomiehessä ei ole mitään muuta kiinnostavaa kuin kullin koko.

Munan kokoa kysytään ennen kuin on kysytty nimeä. Useimmiten tämä suuri kysymys läväytetään silmille heti alkutervehdyksen jälkeen. Tai se on alkutervehdys. Tarkempaa peniksen laadunkontrollia varten nämä verkon lihamestarit penäävät kuvaa. Käytännöstä on tullut niin yleistä, että sitä ei välttämättä tule kyseenalaistaneeksi.

Itse heräsin tähän asiaan todella vasta, kun mittani täyttyi kysymyksen toistuessa lyhyen ajan sisällä useita kertoja. Vertauksena – kysyin eräältä mieheltä, onko ok kysyä paljonko saat palkkaa. Ei todellakaan ollut. Sen sijaan kullin koon kysyminen ja kuvan pyytäminen olivat hänestä ok.

Suurella kullilla on tanakka viihdearvo

Miehen iso penis on toki kiinnostanut ihmisiä läpi historian ja asia saattaa pompahtaa helposti esiin lounaspöydässä  ja muissa lämpimissä rupatteluhetkissä. Kunnon kullilla onkin tanakka viihdearvo. Milloin se löydetään tosi-TV -tähdeltä,  jalkapalloilijalta tai filmitähden aviomieheltä, aina se ennen pitkää vedetään framille. Instagrammissakin levisi taannoin #eggplantfriday kunnes se kitkettiin sieltä pois. Kuten sekin todistaa, jotkut heistä, joilla iso on, jopa tykkäävät sitä esitellä.

Eräs hyvinvarusteltu mies kertoi minulle, että hänen parrustaan irtoaa aina hyvää läppää heterojätkien saunailloissa, missä se saa ihailua osakseen. Mies kertoi, että tämä huomio tuntuu hyvältä. Samaa kertoo toinen mies antamassaan haastattelussa, missä hän sanoo esittelleensä massiivista elintään paljon kouluaikoina ja ottavansa sen edelleen esiin sosiaalisissa tilanteissa,  myös kaikki hänen ystävänsä tietävät siitä.

Jotkut seuranhakusivustot ottavat peniksen koon vakavasti. Deittisivusto Planet Romeossa voi profiiliinsa valita valikosta omaa penistään vastaavan kokoluokan, jonka perusteella myös pystyy hakemaan miestä sivustolta. Oman koon tarkkaa määrittelyä varten sivustolla on ladattavissa DickOmeter. Esimerkiksi Qruiserissa peniksen kokoa varten ei ole valikkoa tai hakutoimintoa eikä niitä ole appseissakaan. Näissä osa miehistä kertoo mittansa profilinsa esittelytekstissä, mutta kovin yleistä se ei ole. Mitenkään yksiselitteisesti hyväksyttyä tarunhohtoisen kuningasboan metsästys ei siis ole. Asiassa on suuri merkitys sillä, että peniksen kokoon ei voi vaikuttaa ja vain murto-osalla miehistä on huomattavan suuri penis.

Iso tuntuu

Voit haluata saada isoa penistä pornon ja muun viihteen innoittamana. Ja kyllähän isosta peniksestä sen verran meuhkataan, että ei ole mikään ihme, jos kiinnostuksesi herää. Voit haluta isoa, koska et koe muuten kiihottuvasi. Kyse ei kuitenkaan välttämättä ole siitä, että normaalikokoinen penis ei tuntuisi missään. Tai jos on, turtuminen on useimmiten ennemmin ylä- kuin alapäässä.

Seksi on ihana asia, mutta siinäkin ylensyönti voi olla pahasta. Jos sinulla on paljon merkityksettömiä ihmissuhteita, on vaarana että esineellistät miehet. Miehistä tulee vain oman himosi tyydyttämisen välikappaleita, metritavaraa. Silloin seksistä katoaa kipinä ja siitä tulee mekaanista tarpeiden tyydytystä, joka jättää kylmäksi. Silloin on helppoa ajatella, että suuri penis on ratkaisu. Koska suuri penis on harvinainen ja koska se ainakin tuntuu jossain – kirjaimellisesti.

Kaikki tietävät, mikä on homoille tärkeää, tässä Gus Kenworthyn kannanotto toissa viikolta.

Anus ei ilman valmennusta pysty kovin suurta seivästä ottamaan vastaan. Jos mieystävälläsi on sellainen, tiettyyn rajaan asti tottumista tapahtuu. Deittiappeissa yleisillä seksideiteillä todellisuus on kuitenkin toinen. Todennäköistä on, että penetraation seurauksena on kipua ja verenvuotoa. Se, että joka työnnöllä saat pelätä kipua tai joudut huohottamaan kuin synnytysvalmennuksessa voi myös tulla yllätyksenä. Jossain kohden tulee vastaan raja myös suuseksissä. Normaalisti varusteltu mies voi saada paljon mielikuvituksellisempaa suuhoitoa, kuin hän, jolle leuat pitää venyttää äärimmilleen. Vaikka jättikulli voi olla komea katsoa, elämä sen kanssa voi siis olla piinallista. Kumppanin kielitaito menee hukkaan ja vain harvoin, jos koskaan pääsee kunnolla ryskyttämään.

Sadasta miehestä vain kahdella on yli 18-senttinen penis

Peniksen kokoa on tutkittu erilaisin tieteellisin menetelmin ainakin 50-luvulta alkaen. Vaihtelevilla metodeilla tehtyjen tutkimusten tulokset ovat melko yhteneväiset. Yleisin peniksen koko erektiossa on noin 13 senttiä pituutta ja noin 12 senttiä paksuutta.

Nämä tutkimukset ovat paljastaneet myös sen, kuinka yleinen suuri penis todellisuudessa on. Sadasta miehestä vain viiden penis on yli 16-senttinen.  Yli 18-senttiä on kuitenkin vielä harvinaisempi, sellaisen voi sadan miehen joukkiolla löytää sykkivän vain kahden miehen puntissa. Toki maapallo on täynnä väkeä ja perusmatematiikan mukaan Suomessakin on näin ollen yli satatuhatta miestä, joilla on suureksi laskettava penis.

Homo- ja bi-miesten määrä on kuitenkin 2-5 % väestöstä. Niinpä suuria homo- ja bi-miehiä on 2000-5000. Vielä pienempi osa näistä suurmiehistä kuuluu siihen ikäryhmään, josta kukin seuraa itselleen etsii. Vielä muista parinvalintaan vaikuttavista seikoista riippuu osuuko jätti omalle kohdalle. Osa on ikäviä ihmisiä, joku ei nappaa muuten vaan. Osa on varattuina sinä hetkenä kun sinä seuraa etsit. Ja – osa ei halua sinua.

Kullin koon kysyminen on siis typerää, koska todennäköisyydet ovat sinua vastaan. Kun valtaosalla, jopa 98 prosentilla, miehistä ei ole isoa penistä. Miten todennäköistä on, että keskustelukumppanillasi sellainen olisi?

Ongelma on siinä, miten käyttäydyt muita ihmisiä kohtaan

Ei ole mitään pahaa siinä, että haluaa isoa. Ongelma on siinä, miten käyttäydyt muita ihmisiä kohtaan. Ei ole ok kysyä ”Onko sinulla iso kulli?”. Se ei ole ok, koska se on alentavaa. ja epäkunnioittavaa. Se on yksinkertaisesti vain huonoa käytöstä. Kyse ei ole vain siitä mitä sinä haluat.  Jos sinulle kelpaa vain iso, voit kertoa mieltymyksistäsi suoraan.

Kaikissa deittiappseissa on mahdollisuus kertoa esittelytekstissä itselleen tärkeistä asioista. Jos sinulle kelpaa vain suuri ja se on ensimmäinen kysymyksesi, olisi kaikkia kohtaan parempi mainita siitä omassa esittelyssä, ”XXL only”, tai mitä keksitkään. Äskettäin näin profiilin, jossa nuorehko mies kertoi olevansa sen verran väljä ”sieltä”, että pienimpien ei kannatta yrittää, koska kosketuspintaa ei heille juuri löytyisi. Jos et jostain syystä kehtaa tehdä näin (nykyään on muuten ihan ok olla munanhimoinen lutka, sillä slutshaming ei ole poliittisesti korrektia) voit kertoa siitä mahdollisimman pian keskustelussa. Tässä on merkittävä ero.

Voit olla ilkeä portinvartija tai hauska munahaukka. Kumpi sinä haluat olla?

Omistan tämän tekstin kaikille peniksille, teillä on väliä!