Movinga on verkkosivusto, joka pureutui muuttoaharkitsevien – ja etenkin ulkomaille muuttoa suunnittelevien – ongelmiin. Voisiko olemassaolevaa dataa tutkimalla selvittää, mikä kaupunki o muuttajalle paras? Ensin piti päättää, mikä muuttajalle on tärkeintä. Tärkein syy muutolle on työllistyminen ja sen osalta parhaat kaupungit on jo selvitetty.

Ihmiset muuttavat myös rakkauden ja perheen takia. Selvitysten mukaan tämä on muuton syy joka neljännellä. Niinpä Movingassa päätettiin selvittää, miten maailman kaupungit asettuvat sen suhteen, miten helppoa niistä on löytää rakkautta. Selvityksessä selvitettiin myös homonäkökulma.

Maailman romanttisimmat kaupungit homoille ovat:

  1. Madrid
  2. Helsinki
  3. Barcelona
  4. Amsterdam
  5. Kööpenhamina

Espanjan metropolit veivät kaksi kärkisijaa, mutta muuten Pohjoismaat pärjäsivät loistavasti sillä Tukholma on sijalla kuusi.

Kaupunkien homokerroin määriteltiin seuraaviin seikkoihin liittyvän datan perusteella: ovatko samaa sukupuolta olevien avioliitot sallittuja, voivatko samaa sukupuolta olevat parit adoptoida lapsia, onko seksuaalivähemmistöjä sortavia lakeja voimassa.

Lisäksi huomioitiin tilastot viharikoksista ja muita seksuaalivähemmistöjen oikeuksia mittaavia listauksia. Data on osin kaupunkikohtainen ja osittain maakohtainen.

Selvityksessä käytettiin dataa seuraavista lähteistä: Spartacus Gay Travel Index, Hate Crime Records, ILGA-Europe Rainbow Score, Nomadlist’s LGBT Friendliness, Nestpick’s Best Cities for LGBT.

Selvityksestä löytyy myös monia muita mielenkiintoisia tietoja sinkkujen määrästä treffien kustannuksiin ja seksipositiivisuuteen. Sekä se, mitä miehet tai naiset haluavat.