Ensitapaaminen ei ole koskaan helppo. Sitä hermoilee ja haluaa tehdä hyvän vaikutuksen. Deittiappi Happn on tehnyt Ruotsissa tutkimuksen siitä, mistä asioista ensitreffeillä ei mielellään puhuta. Ihanteellista olisi, jos pystyisi lukemaan toisen ajatukset jo ensi näkemällä, jotta saisi tietää, mitä toinen tapaamisella tavoittelee. Ja vaikka moni haluaisi tietää juuri sen, tutkimus kertoo, että se on kaikkein vaikeinta ottaa esiin.

Noin neljä kymmenestä vastanneesta koki, että on vaikeaa puhua tai kysyä, mitä toinen treffeiltä hakee. Syynä voi olla se, että tänä päivänä olemme niin kärsimättömiä ja haluamme heti tietää, onko kyseessä match vai ei.

Raha on toinen no-go. Älä puhu rahasta. Äläkä ex-kumppaneista ja poliittisesta suuntautumisesta. Niitä ei haluta tuoda esiin ensi tapaamisella. Ensimmäiset treffit ovat uteliaisuutta toista kohtaan. Haluat tietää, mitä hän tekee työkseen, mitä hän tekee tavallisena lauantaina, harrastuksista. Kyllä, kyse on hyvin arkisista asioista. Tietenkään, mitään kiellettyjä puheenaiheita ei ole, mutta tutkimus osoittaa selvästi, mitä aiheita tulisi vältää.

Tässä on koko vaikeiden aiheiden lista:

  1. Tapaamisen tarkoitusperät
  2. Raha
  3. Tavoitteet
  4. Ex
  5. Poliittiset näkemykset

Verkkolomakkeella toteutettuun kyselyyn vastasi 912 henkilöä.