TAIMI mainostaa olevansa markkinoiden turvallisin ja luotettavin. Kyseessä on yhdysvaltalainen yhtiö. TAIMI korostaa etenkin helpottavansa merkityksellisten ihmissuhteiden muodostamista. Se siis selvästi etsii pesäeroa muihin pääasiassa seksinhakuun käytettyihin appien kuten Grindriin tai Scruffiin.

Deittiapeissa ovat yleisenä riesana paitsi tylyt kanssaihmiset, myös tekaistut profiilit, joita käytetään erilaisiin huijaustarkoituksiin. TAIMI tarjoaa turvallisuuteen uuden ratkaisun, kaksinkertaisen varmentamisen. Käyttäjiä valvoo myös tekoäly, joka etsii huijariprofiilit.

TAIMI julkaistiin jo pari vuotta sitten. Viimeisen parin viikon aikana sen mainoskampanja on näkynyt runsaasti suomalaisten homomiesten syötteissä Instagrammissa ja Facebookissa.

Päätin kokeilla, miltä tämä appi nyt sitten vaikuttaa.

Heti alkuun varoituksen sana. Poiketen Tinderistä ja Grindristä, TAIMI on maksullinen palvelu. Saat maksuttoman ensimmäisen viikon, mutta sen jälkeen laskutus jatkuu automaattisesti ellet sitä peru. Profiilin luonti ei siis onnistu ilman luottokorttia. Epäilemättä jo tämä karsii huijareita ja feikkiprofiilien tehtailijoita. Maksun peruminen on melko mutkikas prosessi, joka pitää tehdä puhelimen asetuksista. Kun viimein pääset TAIMIn kohdalle ensin edessä on parin näytön pituuden verran eri maksuvaihtoehtoja ja vasta alimmaisena “peru tilaus” -vaihtoehto. Näistä tulee aina rahastamisen maku.

Uusien deittiappien ongelma on aina käyttäjien määrä. Ja kuten oli helppoa arvatakin, ei TAIMIllakaan kovin paljon käyttäjiä Suomessa ainakaan vielä ole. 

Perustoiminnaltaan TAIMI on kuten Tinder. Profiilikuvat näkyvät koko näytön kokoisena. Miellyttääkö naama, swaippaa oikealle. Jos ei miellytä, swaippaa vasemmalle. 

Profiilin voi antaa lisätietoja valmiista valikoista koskien seksuaalisia mieltymyksiä ja muita intressejä. Mikä parhaiten sinua kuvaa. Esimerkiksi versatile, bottom, pup, daddy, twink, transgender, bisexual ja kääntäen mikä näistä sinua kiinnostaa. Tosin ei voi ilmoittaa olevansa kiinnostunut tietystä seksuaalisesta roolista, verstatile/top/bottom. Voit ilmoittaa millaista interaktiota haet, mutta näistä voit valita vain yhden; lyhytaikaista suhdetta, pitkä-aikaista suhdetta, kavereita, deittiä tai chättiä. Lisäksi voit kertoa itsestäsi valitsemalla eri vaihtoehtoja, kuten; bilehirmu, nörtti, vegaani, aktivisti, työnarkomaani, BDSM, hipsteri, fitness guru jne.

Videoita voi ladata profiiliin. Alastomuus on toki kielletty sovelluskauppojen käytännön mukaisesti. Tiedon karvaisuuden tasosta voit antaa. Samoin pituuden ja painon. Näitä ei kuitenkaan ole hakukriteereissä. Voit myös liittyä erilaisiin ryhmiin, jotka näkyvät profiilissasi. Monenlaista löytyy, hyvin stereotyyppisiä. Palvelu näyttää horoskooppimerkkisi ja sijaintisi kunnan tarkkuudella. Lisäksi jokaisella on oma seinä, jolle voi julkaista.

Ei muuta kuin pyyhkimään sitten. 

Nuhruiset profiilikuvat tai kuvat, joista ei valotuksen ja rajauksen takia erota kasvoja ovat käytössä TAIMIssakin. Samoin maisemat tai muut ei henkilöä esittävät kuvat. Mitä lie niiden miesten päässä liikkunut, kun kuitenkin ollaan hakemassa yhteyttä toiseen ihmiseen? Tätä ei voi ymmärtää. Tämä on deittiappien ärsyttävimpiä piirteitä.

Hakukriteereissä voi valita etäisyyden, iän, suhteen tyypin, vartalotyypin, sukupuolen; mies, nainen, transmies, transnainen, intersukupuolinen tai non-binääri.

Se “XL” proofiikuvan alapuolella ei sitten tarkoita samaa kuin grinderissa, vaan TAIMIn laajempia ominaisuuksia.

Koko maan kollit oli swaipattu alta tunnin. Tässä tulee Helsingin ja Suomen pienuus vastaan. Meikäläisiä ei vain ole kovin paljon ja deittiapeissa vielä vähemmän. Uudessa deittiapissa sitäkin vähemmän. Ja jokaisessa apissa on samoja naamoja, niin TAIMIssakin. Tulee väkisinkin kyseneeksi, että montako appia sitä deittailuun tarvitsee, kun olisi muutakin sometettavaa. Uutisiakin voisi lukea. Muutakin harrastaa.

Osuman tullessa TAIMI ehdottaa keskustelun aloittamista ja tarjoaa valmiita fraaseja avuksi. Sellaisia kuten “Mikä on unelmasi?” ja “Mitäs sinne?”. Englanniksi toki. 

Ihan ookoo appi. Mutta en kyllä maksaisi. Deittiappien paras ominaisuus on se, että ne tuovat seuraa hakevat ihmiset yhteiselle foorumille, mistä sitten voi jotain löytää. Ei siinä ihmeellisiä lisätoimintoja tarvitse. Tärkeintä olisi, että deittiappiin ei voisi luoda profiilia ilman omaa kasvokuvaa, eli poissa olisivat feikit ja pellet. Tämä tökkii kaikissa.