”Don´t Let One Word Define Who You Are” on Jordans Steffyn motto (se lukee myös hänen Twitter-esittelyssään) ja niin hän juuri teki tällä viikolla koulussaan.

Monet lhbtq-sivustot ovat huomioineet luokkatappelun Jordan Steffyn ja toisen samanikäiseltä näyttävän miespuolisen opiskelijan kanssa. Yksi tapahtuman näyttävistä videoista on kerännyt jo kaksi miljoonaa katselukertaa ja on Twitterin suosikkeja. Klipillä nähdään kuinka kiusaaja kutsuu Jordania pilkkanimellä ”Faggot”. Sillä Jordania on kutsuttu toisesta luokasta lähtien. Tähän kyllästyneenä hän nyt lyö kiusaajaansa.

Molemmat oppilaat erotettiin koulusta määräajaksi. Jordanin äiti pettyi koulun tapaan käsitellä asiaa niin pahoin, että päätti opettaa Jordania kotona.

Twitterissä reaktiota ei tarvinnut kauan odotella. Kun toiset ovat sitä mieltä, että näissä tilanteissa ei pitäisi koskaan reagoida väkivallalla, iloitsevat useimmat Twitterin käyttäjät siitä, että lhbtq-ihmiset ovat saaneet tarpeekseen kiusaamisesta ja meillä on täysi oikeus iskeä takaisin. Nimimerkki @Rob_Bieber kirjoittaa:

– Kaikilta meiltä vanhemmilta queeneilta, jotka kestimme tullaista päivästä toiseen, kiitos.

@DoctorJon Paul taasen kirjoittaa:

– Jos sanoisin, että tämä nuori vastasi lyöden samoilla käsillä kuin Harvey Milk ja Stonewallin osallistujat …

Yksi äiti kirjoitti:

– Äidiltä terveisiä, minusta sinä toimit hienosti.

Kun videoita katsoo, on pakko kysyä, että miksi opettaja ei puuttunut tilanteeseen aiemmin ja miksi kukaan luokkatovereista ei puolustanut Jordan parkaa …