Lil Nas X

20-vuotias räppäri, jonka hitti Old Town Road soi ympäri maailman, kertoi Twitterissä olevansa homo, mutta sepä meni maailmalta melkein ohi.

Oli amerikkalaisen Pride-kuukauden viimeinen päivä, kun Montero Lamar Hill, kuten hänen koko nimensä kuuluu, tuli kaapista ja kehotti seuraajiaan kuuntelemaan hiukan tarkemmin C7osure (You Like) kappaleensa sanoja. Mutta ihmisillä oli yhä vaikeuksia ymmärtää, mitä laulaja oikein tarkoittaa, joten hänen piti myöhemmin ladata liitteeksi kuva viestiään vahvistamaan ja huomauttaa, että kuvan taustalla on pridevärit.

– Luulin, että se olisi ollut ihan selvää, hän kirjoitti.

Lil Nas X

Stormy Daniels

Entinen pornotähti, joka on kertonut myös suhteestaan USA:n presidenttiin Donald Trumpiin, ja jonka hän väittää yrittäneen ostaa hiljaiseksi, kertoi biseksuaalisuudestaan Twitterissä.

– Makaan mielelläni miesten ja naisten kanssa. Sitä kutsutaan biseksuaalisuudeksi.

Stormy Daniels

Willow Smith

Jada Pinkett Smithin ja Will Smithin tytär Willow kertoi olevansa biseksuaali äitinsä webbisarjassa Table Talk. Kyseissä jaksossa hän keskusteli äitinsä ja isoäitinsä Adriannen kanssa ja kertoi, että polyamorinen elämäntapa kiinnostaa häntä. Hän selvitti vielä tarkemmin, että hän haluaisi olla suhteessa mieheen ja naiseen samanaikaisesti.

– Rakastan miehiä ja naisia yhtä paljon ja siksi ehdottomasti haluaisin miehen ja naisen. Koen, että minut pitäisi voida elää kolmen kimpassa. En ole sellaista tyyppiä, joka jatkuvasti etsii uusia seksuaalisia kokemuksia.

Willow Smith

Lilly Singh

Tubettaja Lilly Singh kertoi biseksuaalisuudestaan Twitterissä.

– Läpi elämäni nämä asiat ovat ajoittain osoittautuneet esteiksi. Mutta nyt otan ne täysin vastaan omina supervoiminani.

Lilly Singh

Janne Puhakka

Suomen oma, jääkiekkoilija Janne tuli kaapista Helsingin Sanomien haastattelussa.

– Ihannetilanne olisi, ettei tästä tarvitsisi puhua. Mutta niin kauan kuin aihe on vaiettu, siitä on puhuttava.

Puhakka totesi jääkiekkomaailman jääneen ajasta jälkeen. Jos kaikki voisivat pukuhuoneissa olla oma itsensä, ei tällaisia keskusteluja tarvitsisi käydä.

Janne Puhakka

Sam Smith

Sam Smith kertoi olevansa ei-binäärinen. Hän kertoi sukupuoli-identiteestistään Jameela Jamilin haastattelussa.

– Kun näin sanat ”ei-binääri” ja genderqueer” ja luin niistä, ajattelin, että ”helvetti, tätä minä olen”.

Kysymykseen, mitä genderqueer hänelle merkitsee, Smith selvitti:

– ei-binääri genderqueer tarkoittaa, että et identifioidu vain yhteen sukupuoleen. Olet sekoitus erilaisia asioita, olet omat erityinen luomuksesi. Näin minä sitä tulkitsen. En ole mies enkä nainen, olen jotain siltä väliltä.

Sam Smith

Connor Jessup

Kanadalainen näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten rooleistaan American Crimessa  Falling Skiesissa, kertoi tunteikkaassa Instagram-päivityksessään olevansa homo.

– Tiesin olevani homo kun olin kolmetoista, mutta kätkin asian vuosien ajan. Taittelin sen kasaan ja sujautin sen muun emotionaalisen sotkuni alle. Ei vouhotuksen arvoista. Ei kukaan kuitenkaan välitä. Jos vain voin tehdä sen pienemmäksi, pienemmäksi, pienemmäksi … Häpeäni oli välinpitämättömyyttä, mutta häpeää se oli. Olen valkoinen, cis-mies ylemmän keskiluokan liberaalista perheestä. Hyväksytyksi tulemisesta ei ollut koskaan epäilystä. Mutta kaikista näistä etuoikeuksista huolimatta, minä epäröin. Se vei minulta vuosia. Ja se jatkuu yhä. Kerron tämän nyt, koska en ole aiemmin tätä kertonut. Olen ollut ulkona kaapista monia vuosia, mutta en julkisesti.

– Enää en halua peitellä, tietoisesti enkä tiedostamattani, miten puhun, istun, nauran, pukeudun, mitä tarinoita ja vitsejä kerron enkä viitekehystäni. Olen kiitollisesti avoimesti homo, olla queer on ratkaisu. Se on lupaus vastaan kliseitä ja solipsismia.

Connor Jessup

Jon Lee-Olsen

Tanskalainen jääkiekkomaalivahti tuli kaapista ja hänestä tuli samalla ensimmäinen avoimesti homoseksuaali pelaaja maansa suosituimmassa urheilulajissa. Hän kertoi päätöksestään Tanskan TV2:n haastattelussa:

– On olemassa riski, että tietyt ihmiset huutavat minulle otteluissa. Mutta tunnen olevani valmis näyttämään, että pystyt ihan hyvin olemaan homo ja pelamaan jääkiekkoa.

Jon Lee-Olsen

Tyler Blackburn

Pretty Little Liars-näyttelijä kertoi olevansa ”queer” haastattelussa The Advocatelle.

– Olen kokenut olevani biseksuaali teini-iästä lähtien.

Tyler Blackburn

Jonathan Van Ness

Queer Eye-tähdellä oli varsinainen kaapista tulemisen vuosi. Hän kertoi paitsi olevansa ei-binääri ja myös hiv-positiivinen.

– Käytän kaikki mahdollisuudet mitä minulla on repiäkseni alas binäriin liittyvät stereotypiat. Minun mielestäni sukupuolta usein käytetään erottamaan ja jakamaan meitä. Se on yhteiskunnallinen rakennelma, jota en enää koe omakseni, kuten joskus tein.

Jonathan Van Ness