Australiassa on jonkin aikaa taisteltu poppersin saatavuudesta. Viime vuonna kansallinen viranomainen hyllytti suunnitelmat rajata poppersin myynti vain apteekkeihin eli kieltää myynti aikuisviihdekaupoissa.

Nyt kielto kuitenkin etenee ja aikusviihdekaupat eivät saa enää poppersia myyntiin. Helmikuusta lähtien poppersia voi ostaa vain apteekista.

Hiv-aktivisti Steve Spencer pitää poppersin myynnin rajoittamista homofobiana.

– Kyseessä ei ole riippuvaiseksi tekevä huume ja sillä on ollut hyvin merkittävä rooli kiintymyksen, rakkauden ja itseen ja muihin tutustumisen mahdollistajana, Spencer totesti Star Observerille ja kuvaili, miten poppers auttanut homomiehiä, bottomeita, naisia ja nuoria seksuaalisen nautinnon saavuttamisessa.

– Tässä haisee nyt ihan jokin muu kuin amyyli – tämä on luonteeltaan syrjivä teko: tämä on homofobiaa, naisvihaa ja ikäsyrjintää, Spencer jatkoi.

Suomessa tulli tiedotti viime vuonna poppers-tuotteiden laittoman maahantuonnin tutkimuksistaan. Takavarikkoon päättyi lähes 600 000 euron arvosta poppers-tuotteita.

Useat poppers-tuotteissa käytetyt alkyylinitriitit on Suomessa luokiteltu vuodesta 2013 lääkeaineiksi, ja niiden maahantuonti on luvanvaraista.

Helsinkiläisen Keltaisen ruusun yrittäjä Eero Meronen kertoi viime keväänä mtv3:lle, että hän ei ollut tietoa Fimean päätöksestä, joka oli tehty jo 2013.

– Ne on Itävallasta tilattu, rahtiyhtiö on ne kuljettanut ja laatikoiden päällä on lukenut, mitä tavara sisältää ja lasku. Ne on avoimesti tuotu maahan, Meronen kertoi ja vahvisti,, että Keltaiseen ruusun tehtiin ratsia noin vuosi sitten ja myös muita alan liikkeitä on ratsattu poppersin myynnin takia.

Poppersia myydään pienissä pulloissa, joista sitä vedetään henkeen nenän kautta. Poppers aiheuttaa lämpimän pistelevän tunteen noin 30 sekunnin ajaksi. Poppers on ollut suosittu homoklubeilla vuosikymmeniä. Poppersia käytetään myös anaaliseksissä rentouttaamaan bottomia.