Kansainvälinen gaymatkailujärjestö IGLTA (The International LGBTQ+ Travel Association) lähetti huhti-toukokuussa kyselyn jäsenilleen maailman ympäri siitä, miten meneillään oleva pandemia on vaikuttanut heidän asenteisiinsa huvimatkailua kohtaan. Yli 15.000 vastasi, pääasiassa homoseksuaaleja miehiä USA:sta Kanadasta, Brasiliasta, Mexikosta ja Ranskasta.

Vastaukset osoittavat selvästi, että suuri enemmistö (66%) toivoo voivansa matkustaa ja että se olisi vaivatonta ennen kuin tämä vuosi on ohi. Useimmat miettivät lykättyä kesälomaa syys-lokakuussa. Lähes puolet (46%) on uskollisia perinteisille matkakohteilleen. Vain niukka kolmannes (28%) kertoi, että korona-pandemian takia he valitsevat jonkin muun kohteen kuin tavallisesti.

Voimme olla arvokas voimavara matkailuteollisuudelle juuri nyt

– Aikaisempien tutkimusten mukaan yhteisömme jäsenet matkustavat muita enemmän, joten meistä oli mielenkiintoista selvittää, miten meneillään oleva pandemia vaikuttaa lhbtq-ihmisten matkailutottumuksiin. Halumme tällä tutkimukselle jopa muistuttaa matkailuteollisuutta siitä, että meidän yhteisömme voi olla arvokas voimavara heidän alkaessa rakentaa toimintaansa uudelleen, kun maailma jälleen avautuu matkailulle. Uskomme, että inklusiivisella sanomalla on entistäkin suuremin mahdollisuus lyödä läpi nyt, sanoo John Tanzella, IGLTA:n puheenjohtaja.

Enemmistö tyytyy matkustamiseen kotimaassa, lentomatkat eivät houkuttele ja risteilylle lähtisi vain harva

Tässä on vielä poimintoja IGLTA:n tutkimuksen tuloksista:

  • 57% suhtautuu myönteisesti lomailuun kotimaassa
  • 29% suhtautuu myönteisesti lomailuun ulkomailla
  • 48% suhtautuu myönteisesti asumiseen hotellissa tai resortissa
  • 13% suhtautuu myönteisesti risteilylle lähtöön
  • 33% suhtautuu myönteisesti Pride-tapahtumaan osallistumiseen
  • 45% suhtautuu myönteisesti korkeintaan kolmen tunnin lentomatkaan
  • 35% suhtautuu myönteisesti korkeintaan kuuden tunnin lentomatkaan
  • 27% suhtautuu myönteisesti yli kuuden tunnin lentomatkaan