Urheilukanava ESPN:n haastattelussa entinen jalkapallotähti Thomas Beattie kertoo tyhjyyden ja yksinäisyyden tuntemuksistaan, joita oli menestyksestä huolimatta.

– Olen yleensä supersosiaalinen, mutta minusta oli tulossa epäsosiaalinen, yritin vältää tilanteita, joissa paljastuisin. Tämä oli oli ihan kaavamaista ja se vei minua myös ympäri maailman, kertoo Beattie haastattelussa.

Brittisyntyinen pelaaja pelasi ammattilaistasolla yli 10 vuotta. Hän lopetti uransa loukkaantuessaan 2015. Beattien viimeinen joukkue oli Warriors FC.

Beattie kertoo, että hänen kehonsa alkoi reagoida hänen vointiinsa. Sängyllä levätessä hänen sydämensä hakkasi kiivaasti. Hän alkoi rukoilla Jumalaa, että hänen tuntemuksensa katoaisivat, mutta ymmärsi pian, että hän pyysi rukouksissaan väärää asiaa.

– Minun tarvitsikin pyytää voimia hyväksyä oma itseni.

Thomas aktiiviaikoinaan.

Ja nyt hän on sen tehnyt. Haastattelussa hän sanoo ”Minä olen Thomas Beattie. Olen veli, poika, ystävä, entinen ammattijalkapalloilija, yrittäjä ja ärsyttävän kilpailunhaluinen jamppa. Olen monia asioita ja yksi niistä on, että olen homo.”

Perusteluksi sille, miksi hän ei tullut aktiivipelaajana kaapista, Beattie kertoo, että hän ei kokenut olevansa sallivassa ympäristössä.

– Yhteiskunnan viesti minulle oli, että miehisyyteni on yhteydessä seksuaalisuuteeni – minkä tosin tiedämme, että ei pidä paikkaansa – mutta minusta tuntui, että ei voi olla jalkapalloilija ja hyvyksyä sitä, mitä olen. Kaikki ympärilläni puhui sen puolesta, että nämä kaksi maailmaa ovat selviä vihollisia ja minun piti uhrata toinen selvitäkseni. Ei muilla aloilla ole tällaista. Musiikkibisneksessä Freddie Mercury ja Elton John ovat rakastettuja. Elokuva-alalla se on hyväksyttä. Applen toimitusjohtaja Tim Cook on homo – kaikki nämä ovat ok.

– Mutta jalkapallossassa yhä pelätään, että homo tiimissä saattaa häiritä tiimin dynamiikkaa.

Thomas Beattie kertoo, että pukuhuoneissa vallitsee yhä homofobinen ilmapiiri ja jalkapallotähtien deiteistä tulee uutisia.

– ”Olet ihan homo”, oli ihan tavallinen tapa haukkua pelaajaa jalkapalloympyröissä.

Beattie toivoo, että asiat menevät eteenpäin ja muuttuvat ajan kuluessa. Nyt hän haluaa auttaa stigman poistamisessa kertomalla omasta homoseksuaalisuudestaan ja olla osa keskustelua, kun homoudesta urheilun maailmassa puhutaan.