Iso-Britannian trampoliinimitalisti on kertonut olevansa bi. Luke Strong on voittanut kultaa jo viisissä brittiläisissä mestaruusotteluissa. Hän kertoi BBC:lle ja The LGBT Sportin podcastille tällä viikolla, että hän pelaa kummassakin joukkuessa.

– En ole koskaan salannut mitään ja ole todella avoin siitä, että pidän molemmista sukupuolista, miehistä ja naisista. Mutta en ole koskaan ollut suhteessa kummankaan kanssa, joten en tiedä miten se menisi, kertoi 26-vuotias haastattelussa.

Hän on pitkään ollut avoin asiasta ystävilleen ja perheelleen, mutta ei ole puhunut asiasta julkisesti. Hän halusi haastattelussa ja sen avulla myös tuoda esiin urheilun sisäistä homofobiaa.

– Minusta, kuten niin monesta muustakin lhbtq-yhteisössä, aikuistuminen on vaikeaa. Etenkin kun pukeutuu tiukkoihin trikoisiin, voimistelee ja tekee splitin, tietää, että saa kuulla pakolliset hintti- ja homohaukut. Niin se oli minullakin koulussa ja yläasteella se vain paheni. Kahdeksannella ja yhdeksänellä luokalla tilanne oli todella paha. En kertonut harrastuksestani, koska se oli niin vaikeaa.

Luke Strong on aikusena saanut osansa homofobisista nettitrolleista, mutta niistä hän ei välitä:

– Nuo ahdasmieliset ihmiset surettavat minua, he kuvittelevat yhä, että homo on haukkumasana. Mutta sitä se ei ole.