Laulaja Darin kertoi tänään Instagrammissa ja Facebookissa jakamissaan päivityksissä, että hän on homo. Englanniksi kirjoitetussa tekstissä hän kirjoittaa: ”Everyone in the world should be able to be proud and accepted for who they are. I know how difficult I can be. Took me a while, but I am proud to be gay. Happy Pride.” (Tukholmassa on vietetty Pride-viikkoa, toim. huom.).

Darinin kaapista tulo on saanut heti valtavasti tykkäyksiä ja sitä ruotsalaiset laulajakollegat kuten Sarah Dawn Finer, Oscar Zia, Benjamin Ingrosso, Jessica Andersson, Magnus Carlsson ja Lina Hedlund ovat tykänneet tai ilmaisseet ilahtumisensa Darinin ottamasta isosta harppauksesta.

Darin on vuosien ajan pitänyt matalaa profiilia eikä ole esitellyt suhteitaan tai rakkauselämäänsä. Hän on ollut monta kertaa (Ruotsin) QX:n haastatteluissa ja ajoittain kertonut yksityiselämästään. 2015 tehdyssä haastattelussa hän kertoi haluavansa jatkaa yksityistä linjaansa.

”Elämäni on hyvällä mallilla. Olen rauhoittunut ja olen nyt paremmin sinut itseni kanssa. Olen sinkku ja tyytyväinen siihen.”

Hän kertoi myös monista matkoistaan Berliiniin, missä hän välillä asui ja kertoi pitävänsä sitä pakopaikkanaan.

”Gaybileet ovat aina yhdet parhaimmista. Berghain on suosittu, mutta siellä en ole käynyt koskaan, väkeä on aina niin paljon, joten olen sen sijaan käynyt Warszawa Streetillä. Mutta se muuttuu koko ajan.

Hän kertoi myös esiintymisistään Prideilla ja Gay Gaalassa ja yhteistyöstään QX:n kanssa.

”Se on yleisö, joka on ollut mukanani alusta asti ja minusta on tärkeätä huomioida se. Kannatan avoimuutta, joten tottakai osoitan tukeni. Olen kasvanut hyvin avointen ihmisten kanssa ja minulle homoseksuaalisuus on aina ollut luonnollista. Tiedän, että näin ei ole kaikkien kohdalla, mutta olen iloinen siitä, että minulla on.

Tervetuloa kaapista Darin.