Skylerilla ja Amandalla on paljon yhteistä. He ovat molemmat 25-vuotiaita. Ja he ovat mormoneja. Molempia kiinnostavat miehet. Skylerin homous ei ole ollut mikään ongelma parin onnelle tai seksielämälle.

– Seksuaalinen kiinnostus tuli yrityksen ja erehdyksen kautta, Skyler sanoi New York Postille.

Mormonien mukaan ”taivaallinen avioliitto” on vain miehen ja naisen välinen ja tie ”taivaalliseen pelastukseen”. Ja koska Skyler ja Amanda ovat molemmat mormoneja, vaikka eivät olekaan mieltymystensä perusteella mitenkään itsestäänselvä pari, he halusivat naimisiin.

– Meillä on omat ongelmamme tietenkin, kuten kaikilla aviopareilla, mutta minun homouteni ei ole ollut isoin ongelma avioliitossamme, vaan se on ollut kommunikaatio, normaalit aviojutut, Skyler kertoi.

– Toivonko, että Skyler ei olisi homo? Joo, joskus. Mutta en haluaisi olla kenenkään muun kanssa, sanoi Amanda.

”Meidän suhteemme on kuten kaikkien muidenkin”

Pari vakuuttaa, että heidän suhteensa on enemmän ja vähemmän samanlainen kuin muidenkin. Mutta monet ovat eri mieltä. Skylerin twiitti onkin saanut tuhansia kommentteja.

Monet ovat hämmennyksissä parin valinnasta ja toivovat, että Skyler lopulta tulee järkiinsä ja hyväksyy homoutensa ja sen, että hänen pitäisi valita parikseen mies.

Skyler on itse sanonut, että häntä kuvaa paremmin termi demiseksuaali, että hänellä seksuaalinen kiinnostus seuraa tunteita eikä niinkään sukupuolta. Mutta hämennyksestä huolimatta, seksielämä tuntuu toimivan hyvin.

– En tiedä ymmärrämmekö itsekään miten tai miksi se toimii, mutta se todellakin toimii.

Toivoo enemmän ymmärrystä lhbtq-ihmisiltä

Pari kohtasi toisensa nuorten mormonien leirillä. Tarkoituksena oli seurustella, minglata ja rukoilla yhdessä. Amanda kertoo, että aluksi hän oli epäileväinen Skylarin kiinnostuksesta miehiin, mutta kun he olivat tapailleet kuusi kuukautta hän luotti vaistoonsa.

Pari kuvailee Skylerin kaapista tulo -keskustelua rankaksi, mutta juuri se sai Amandan ymmärtämään, että kaikesta huolimatta Skyler haluaa elää naisen kanssa. Suhteen onnistumisen takaamiseksi pari on käynyt pariterapiassa terapeuttien luona, jotka ovat erikoistuneet ”mixed-orientation relationships” -tilanteisiin.

Molemmat tiedostavat sen, että mormonikirkko ei ole hoitanut täydellisesti suhtautumista lhbtq-ihmisiin ja monet ovat saaneet pahoja psyykkisiä ja fyysisiä vaurioita. Mutta Skyler toivoo silti, että lhbtq-ihmiset suhtautuisivat heidän suhteeseensa paremmin.

– Pyydämme vain samaa ymmärräystä, mitä lhbtq-yhteisö pyytää, koska olemme kaksi aikuista ihmistä ja me teimme tämän ratkaisun yhdessä.