Jere Nyström kertoi torstaina Instagrammissaan olevansa trans.

Syksyllä Helsingin Pride-viikon alla Helsingin Sanomat julkaisi henkilöhaastattelun nuoresta menestyvästä urheilijasta, joka rikkoi sukupulten stereotypioita rohkeasti. ”Jalkoihin glitteriä, käsiin glitteriä, selkään glitteriä… Naamassakin on. Mä olen aina täynnä glitteriä kisoissa! Mulla on meikit, huulipunat ja muut aina mukana kilpailuissa, treenikassissa. Voin sitten korjailla nopeasti, jos ne menevät huonosti”, Jere kertoi Helsingin Sanomissa.

Lue lisää: Jere on Suomen nouseva mitalitoivo – hän haaveilee myös drag queenin urasta

Jere totesi haastattelussa pohtineensa omaa lokeroaan, mihin sopii poika, joka on valtaosin tyytyväinen poikana elämiseen, mutta kokee silti tarvetta meikata ja pukeutua naisellisesti. Hän käyttää korkokenkiä, huulikiiltoa, napapaitoja ja korvakoruja ja harrastaa dragia ja haaveilee keikalle pääsystä. Tähtäimessä on sekä ammattiurheilijan, että viihdetaiteilijan ura. Dragin hommia Jere pääsikin melkein heti haastattelun jälkeen kokeilemaan, kun hänet kutsuttiin esiintymään Hercules-yökerhossa syksyn Pride-viikolla pidettyihin Queer of the Year -kilpailuihin.

Lue lisää: Jere Nyström palkittiin vuoden esikuvana

Mies/homo ei tunnu oikeelta

”Tosi monet on kyselly multa jonkin aikaa et mitä mä koen olevani . Oon sitä itekkin miettinyt , faktahan on se että mulla on miehen kroppa ja mieheksi oon syntynyt. Mutta joku kuitenkin sanassa mies/homo ei tunnu oikeelta”, Jere kirjoittaa avoimesti.

Jere kirjoittaa päivityksessään, että on aina tiennyt olevansa trans, mutta urheilu-uran takia sitä on ollut vaikea saada ulos. Hän aikoo kuitenkin jatkaa miesten sarjassa ja toteaa olevansa tyytyväinen itseensä tällaisenaan.

”Se on totta että mä oon melkein aina tiennyt olevani trans mut sen sanominen äänee on tuntunu tosi vaikeelta koska harrastan korkeushyppyy/yleisurheilua … korkeushypyn kohdalla mikään tai kukaan ei saa mua lopettaa sitä lajia ja se on mulle täysin fine kilpailla miesten sarjassa . Oon tyytyväine ihan tälläsenä itteeni ja toivon että ihmiset ymmärtää”

Jeren julkaisulla on tällä hetkellä 3000 tykkäystä ja toista sataa kommenttia. Kommenteissa Jere saa kannustusta ja muistutetaan, että hoitoja ei tarvitse ottaa ollakseen trans.