Gaydeittiappi Grindr on vetänyt kokoon tilastot kuluvalta vuodelta. Julkaistut listaukset kertovat kuukaudessa lähetettyjen kuvien määrät, vilkkaimmat kaupungit, missä maissa on eniten käyttäjiä ja missä on suhteessa eniten toppeja ja missä bottomeja. Rakas naapurimaamme Ruotsi paistattelee erään tilaston kakkosena – Ruotsissa on prosentuaalisesti toiseksi eniten bottomeita maailmassa.

Kannattaa kuitenkin panna merkille, että tilastot eivät kuvaa koko todellisuutta, kuten Grindr itsekin huomautti julkaisun yhteydessä. Mutta ehkäpä luvuista saa jotain osviittaa siihen miten maailma makaa.

Luvut, esimerkiksi bottomien ja toppien ja versatilien määrästä perustuvat vain käyttäjien omiin ilmoituksiin eli niihin profiileihien, joissa tieto on merkittynä – monihan jättää sen kohdan täyttämättä. Lisäksi Grindr edustaa vain osaa globaalista gay-yhteisöstä.

Grindr korostaakin, että kyseessä ei ole mikään tieteellinen totuus gay-yhteisön seksi- ja deittiasioista, vaan ”Grindr Unwrapped” on lähtökohtaisesti hauska ja epämuodollinen juttu, joka voi toimia vaikkapa small talkin liukasteena.