Nathaniel Hall, kertoo Attituden haastattelussa hiv-tartunnastaan. Hänellä oli 16-vuotiaana romanssi noin 7-10 vuotta itseään vanhemman miehen kanssa. Mies oli Hallin ensimmäinen seksikumppani. Kaksi viikkoa 17. syntympäivänsä jälkeen Hall sai hiv-testin tuloksen.

– Se oli kuin olisin rekan alle jäänyt. Silloin minulle sanottiin, että ennusteeni on 37 vuotta. Se oli todella vaikeaa kuultavaa, saada semmoinen päivämäärä, Hall kertoo Attitudelle.

Kertoi perheelleen vasta 14 vuotta myöhemmin

Ensin Hall kertoi tartunnastaan vain lähimmille ystävilleen ja niille, joille hän koki sen pakoksi kertoa. Perhe sai odottaa 14 vuotta.

– Elämäni oli niin täynnä leimautumista, häpeää ja itseinhoa todella pitkän aikaa.

2017 Hall oli tilanteeseessa, jossa hänen oli pakko kertoa asiasta. Pitkään jatkuneen liiallisen alkoholin ja huumeiden käytön jälkeen hän katsoi itseään peilistä eikä enää tunnistanut itseään.

– Ymmärsin, että mielenterveyteni oli romahtamassa ja minulla oli kaksi vaihtoehtoa. Joka annan periksi tai sitten käännän tämän jollain tapaa hyväksi.

Hall teki täyskäännöksen ja loi 2018 yhdenmiehen shown ”First Time”. Humoristisen esityksen hiv-stigmasta ja omista kokemuksistaan. Vanhemmilleen hän kertoi tartunnastaan kirjeellä. Hänellä ei ollut voimia kohdata heitä silmästä silmään kertoessaan siitä. Vanhemmat tulivat katsomaan esitystä.

– Uskon, että näin isäni itkevän esityksessä.

Tällä hetkellä Hall on aktiivinen hiv-järjestöissä.

Törmäsi sattumalta mieheen

Mitä tapahtui miehelle, jolta Hall sai tartunnan? Romanssin kuivuttua Hall kadotti yhteyden mieheen. Mies oli kuitenkin kertonut ennen seksiä, että hän oli käynyt testeissä ja että tulos oli negatiivinen. Mutta koska se oli Hallin ensimmäinen kumppani, muutakaan syytä tartunnalle ei ole.

He kohtasivat sattumalta joitakin vuosia sitten. Hall oli vakiokäynnillään hiv-klinikalla ja näki miehen siellä jonottamassa. Hall pitää sitä vahvistuksensa sille, että sai tartunnan juuri häneltä. Heidän katseensa kohtasivat, mutta Hall panikoi ja pakeni.

– Riensin kulman taakse kokoamaan itseni. Kun sitten tulin sieltä valmiina kohtaamaan hänet, hän oli jo mennyt. Luulen, että hän oli mennyt sisään testejään varten. Jäin ulos odottamaan, mutta en enää nähnyt häntä. Luulen hänen poistuneen toista kautta. En ole kuitenkaan hänelle vihainen, ei siitä olisi mitään hyötyä.

Lue lisää: HBO:n uutuussarja vie 80-luvun Lontooseen AIDS-epidemian jyllätessä