Elina Gustafsson, 29, harjoitteli vielä viime vuonna täysillä Tokion Olympialaisia varten. Sitten tuli lääkärin tuomio. Kovat selkäkivut aiheutuivat välilevyn pullistumasta. Olympialaiset olisivat ollleet Gustafssonin ensimmäiset, hän oli Suomen mitalitoivo. Euroopan mestaruuden hän on jo voittanut ja maailmanmestaruuskisoistakin on pronssia. Suomen mestaruuksia on kolme.

– Olen niin energinen ja liikkuva tyyppi, että minulle liikuntakyvyn menettäminen olisi yksi pahimmista asioista. Tajusin, että olen tullut nyrkkeilijänä tieheni päähän eikä jatkaminen ole enää sen riskin arvoista, Elina kertoi tuolloin.

Sittemmin Elina on selvästi hyväksynyt tilanteen ja nauttii elämästään. Kesätunnelmatkin ovat korkealla.

”Aina ku mahdollista oon alasti ja varsinki näin kesäsin en haluis pitää vaatteita ollenkaan. nyrkkeilyuran lopettamisen jälkeen olin hetken kauhuissani, et mitenköhän mun keho reagoi ku en treenaa enää 19h viikossa.

Päätin, et mun keho on kokenu niin kovia, et se on ansainnu vaan pelkkää rakkautta ja hyväksyntää koko loppuelämänsä, näyttää se sit miltä vaan.

Media ja ympäristö tarjoo meille jatkuvalla syötöllä miten olla laihempi ja siks mun mieli myös välillä sanoo et ”ellu oot lihava!””, hän kirjoitti Instagram-profiilissaan ja esiintyi lähes ilman vaatteita.

Elinan viesti on oman kehon arvostaminen, on turha tuhlata energiaa virheissä vellomiseen. Hän on jo aktiiviuransa aikana kertonut olevansa lesbo ja avautunut myös siitä, miten häntä kehotettiin salaamaan asia, koska sen väitettiin karkoittavan uralle tärkeät sponsorit.