Aviopari Matthew Nielsen ja Brynn Embley asuvat Michiganissa Yhdysvalloissa. Heillä on yhteiset mieltymykset, molemmat pitävät Harry Potterista ja matkustamisesta. Sen sijaan seksuaalinen suuntautuminen ei heillä ole yhteinen. Matthew on nimittäin gay ja Brynn hetero. Pari ei kuitenkaan pidä tätä eroavaisuuttaan ylivoimaisena.

– Yhteinen himo kirjoihin ja matkoihin voi todellakin tehdä ihmeitä suhteelle, toteaa Brynn parin blogissa, missä he kertovat erilaisesta avioliitostaan.

Pari tapasi kirkossa ja Brynn kertoo ihastuneensa välittömästi.

– Hän erottui selvästi muista, eikä pelkästään pituutensa tähden. Syynä oli myös hänen kihara tukkansa, tarttuva hymynsä ja elämänilonsa.

He alkoivat tapailla ja tajusivat pian pitävänsä toisistaan, mutta pian Matthew kertoi olevansa gay, Brynn ei tuolloin antanut asialle painoarvoa.

– En ollut mitenkään suuresti yllättynyt hänen kertoessaan asiasta enkä juurikaan vaivannut itseäni sillä. Koska hän kuitenkin halusi viettää aikaa kanssani ei hänen suuntautumisellaan ollut suurta merkitystä. En kokenut hänen suuntautumistaan koskaan uhkana itselleni.

Parin kuukauden jälkeen Matthew kuitenkin yllättäen lopetti suhteen ja alkoi tapailla erästä miestä. Ero järkytti Brynnia. He olivat kuitenkin jälleen yhteydessä, kun Brynn pyysi Matthewn hoitamaan kissaansa matkansa aikana. Kun he sitten tapasivat uudelleen kipinä oli jäljellä ja lopulta Matthew kysyi pitäisikö heidän yrittää uudelleen.

Sittemmin he ovat menneet naimisiin ja saaneet kaksi tytärtä. Nykyään he kertovat elämästään, jota he kutsuvat ”erisuuntautuneeksi suhteeksi” Instagrammissa.

Pari kertoo, että avioliitossa on ongelmansa, mutta että heillä on hyvä seksielämä, kiitos säännöllisten palautekeskustelujen ja toisilleen antamiensa vinkkien ansiosta

– Emme suosittele tätä kaikille. Kerromme vain miltä meidän suhteemme näyttää. Välillä on todella vaikeaa ja kumpikin meistä miettii, millaista elämämme olisi, jos olisimme seksuaalisesti houkuttelevimmissa suhteissa. Yritämme saada tämän osan suhteestamme toimimaan yhdessä niiden osa-aluiden avulla, jotka toimivat täydellisesti.

Mitä sanoo seksologi erisuuntautuneista suhteista?

QX otti yhteyttä psykologi ja seksologi Tanja Suhininaan ja selvitti erisuuntautuneiden suhteiden ilmiötä.

Tanja Suhinina
Voittaako rakkaus aina, seksuaalisesta suuntautumisesta huolimatta?

– Ei, niin se ei mene. Kuitenkaan ei ole täysin outoa, että pitää seksistä, vaikka ei olekaan ihastunut henkilöön. Jokainen on joskus ollut sellaisen ihmisen kanssa, jota ei välttämättä ole pitänyt niin puoleensavetävänä, mutta tilanne itsessään on ehkä ollut jännittävä tai seksuaalinen, kuten masturbointi jonkun kanssa josta pitää. En usko, että se on helppoa useammille meistä, mutta ei se mahdotonta ole.

Oletko työssäsi kuullut kenenkään kertovan  erisuuntautuneesta suhteesta?

– Ei, en ole. Luulen, että tämä on niin harvinaista, että jos olisinkin, en voisi puhua siitä. Mielestäni näissä tapauksissa on aina jokin muu syy miksi ollaan naimissa, kun syynä ei ole vain se, että on intohimoa toista kohtaan. Ehkä uskonnosta tai kulttuurista johtuva syy, jonka vuoksi on arvokasta tinkiä omasta suuntautumisestaan. Vaikka varmasti jonkun muun kanssa seksi olisi parempaa.

Kuinka tavallista on, että homoseksuaali valitsee elää heteroseksuaalissa suhteessa?

– Sitä kyllä tapahtuu ja sitä on tapahtunut historiassa aina. On esimerkiksi uskomaton määrä homoseksuaaleja, joilla on heteroseksuaalisessa suhteessa syntyneitä lapsia. Ainakin suhde on ulospäin näyttänyt siltä, mutta ehkä on ollut piilossa muita suhteita.

Miten tärkeää on, että kumppanilla on sama seksuaalinen suuntautuminen?

– Se on tärkeää ja sen voi nähdä ihan siitä miten monet homoseksuaalit ovat ottaneet suuria riskejä voidakseen olla sen kanssa, joka heitä viehättää.

Voiko erisuuntautuneen suhteen markkinoinnilla olla haitallisia vaikutuksia?

– Vaarallista on se, että tämän tyyppisiä suhteita voidaan käyttää esikuvina kannustamaan ihmisiä suhteisiin, jotka eivät heille sovi. Näytetään, että suhde toimii näille henkilöille ja otetaan se esimerkiksi, vaikka se luultavasti ei toimisi useimmille.