22-vuotias Joshua Cavallo kertoi vasta lokakuussa sosiaalisissa medioissa jakamallaan tunteikkaalla videolla olevansa gay. Se oli aivan ylettömän harvinaista – hän on ensimmäinen miespuolinen ammattijalkapalloilija, joka on aktiiviuransa aikana kertonut olevansa gay. Hänen ratkaisuaan ja rohkeuttaan kehuivat monet jalkapallomaailman suuret nimet, kuten Zlatan.

Mutta viime lauantain ottelussa Australiassa Cavallon joukkueen Adelaide Unitedin ja Melbourne Victoryn välillä ei ylistyksiä enää kuultu. Sen sijaa vastajoukkueen huutosakki syyti homofobisia solvauksia.

Cavallo kertoi sunnuntaina kokemastaan kiusaamisesta Instagrammissa.

”En aio teeskennellä, etten olisi kuullut tai nähnyt homofobisia solvauksia eilisillan pelin aikana. Ei ole sanoja kuvaamaan pettymykseni määrää. Se osoittaa, että yhteiskuntanta meillä on yhä tämä ongelma 2022. Tämän ei pitäisi olla hyväksyttävää ja meidän pitää tehdä enemmän saadaksemme nämä ihmiset vastuuseen teoistaan. Viha ei koskaan voita. En tule koskaan pyytämään anteeksi, että elän oman totuuteni mukaisesti ja viimeisimpänä sellaisena kuin olen.

Molemmat joukkueet ovat tuominneet homofobisen huutelun (toim. huom.).