Chris Dickerson teki historiaa 1970 voittaessaan ensimmäisenä mustana miehenä Mr. America -kilpailun. Hän voitti 1974 myös Mr. Universe -kilpailun ja 1982 Mr. Olympia -kilpailun. Hän oli myös gay, asia oli kehonrakennuspiirien tiedossa, mutta hän ei itse siitä uransa huipulla ollessaan useinkaan puhunut julkisesti.

Mr. America -kilpailun voitto 70-luvun alkuun oli merkittävä tapaus. Edustivathan Miss ja Mr. America -kilpailut molemmat ihannekuvaa viriilistä amerikkalaisesti, joka odotusarvoisesti tuolloin oli valkoinen. Fyysisen olemuksen ohella, voittaja piti selvitä taidokkaasti haastatteluosuudesta ja omata potentiaalia lajinsa edustamiseen kansallisella tasolla. Haastattelussaan 2015 Dickerson totesi, että ei halunnut tehdä Mr. America -kilpailun voitosta rotuasiaa, vaikka sitähän se tosiasiassa oli.

Historiallisena knoppina: 1980 Mr. Olympia -kilpailuissa Dickerson tuli toiseksi, voiton vei Arnold Schwarzenegger. Voittoa epäiltiin järjestelyksi, Dickerson itse totesi siitä 2009, että kilpailun promoottori inhosi häntä rasistista ja homofobisista syistä. Dickerson jäi toiseksi myös seuraavana vuonna, mutta voitti  lopulta Mr. Olympian tittelin 1982.

Diamond Calves, kuten Dickersonia myös kutsuttiin – timanttipohje – poseerasi iloksemme myös alastonkuvissa: Touko Laaksoselle ja 1970-luvulla gayerotiikaan erikoistuneelle Jim Frenchille ja 1982 Robert Mappelthorpille, tosin t-paidassa.

Chris Dickerson

1990 Dickerson osallistui The National Lesbian and Gay Bodybuilding Championships -kilpailuun. Hän työskenteli personal trainerina legendaarisella Gold’s Gymilla Los Angelesissa. Hänen kilpailu-uransa kesti kaikkiaan kolme kymmentä vuotta.

Dickerson tunnettiin voimakkaasti lihaksikkaasta ja symmetrisestä vartalostaan ja kyvystään poseerata, jossa auttoi hänen nuorella iällä käymänsä balettitunnit. Urheilun ohella hän lauloi myös oopperaa.

Chris Dickerson oli kolmonen, hän kaksi veljeään menehtyivät jo aikaisemmin. Dickerson kuoli jouluaaton aattona sairalassa Flordiassa sydänongelmiin, joista hän oli viime vuosien aikana kärsinyt. Hän oli 82-vuotias.