Adam on 34-vuotias mies Ruotsin Västerosista. Hänen Instagram-tilinsä @adamseggplant paisuu päivästä päivään. Se ei tosin ole ainoa paisuvainen. Menestyksen salaisuus on hyvin yksinkertainen: Mies näyttää hiukan pullotustaan erilaisissa arkipäivän tilanteissa ja noh … ikuistaa ne. Instassa seisoo luonnehdinta ”gay guy from Sweden”, joten selväähän se oli, että toimituksen rapakon takana oli pakko selvittää asiaa.

– Se alkoi ihan sattumasta. Tykkään näyttää kuviani Grindrissä ja olin todella tyytyväinen niistä moniin, mutta siellä profiilin voi laittaa vain viisi kuvaa. Joten perustin tilin Instagrammiin, missä esittelen pullotustani. Alkuun se oli yksityinen, mutta sitten minusta tuntui, että ”äh, näin ei kyllä seuraajia paljon saa” joten avasin sen julkiseksi. Ja kyllä, äiti ja isä on blokattu. He voivat seurata ”tavallista” tiliäni, missä kerron elämästäni muuten. Kaverini toki tietävät tämän tilini ja he pitävät sitä enimmäkseen hauskana juttuna.

Tilin kuvaus kuulostaa melko seksuaaliselta, mutta Adamin arkipäiväiset kuvat pesutuvassa ja imurin kanssa tai vaihtamassa öljyjä autoon ovat humoristisia ja otettu pilke silmäkulmassa.

– Se ei ole niin vakavaa ja tietenkin liioittelen pullotuksen näkyvyydellä. Kuvat otetaan niin, että se todellakin näkyy. Luulen, että tässä viehättää juuri yksinkertainen arkipäiväisyys, jota ihmiset arvostavat samalla kun se on eräänlainen ”thirst trap”. Seuraan itse useita samantapaisia tilejä, mutta en ole nähnyt vastaavaa ruotsalaista aikaisemmin.

Kirjoittavatko ihmiset viestejä sinulle?

– Kyllä, olen joutunut poistamaan ilmoitukset, koska se piipittää koko ajan. Mutta vastaan kaikille kirjoittaneille ja heitä on tosiaan ympäri maailmaa. Monet kirjoittajista ovat nähneet profiilini Grindrissä ja klikanneet sieltä Instaan.

Kaikki Adamin kuvat saavat vauhtia Grindristä, missä hän saa valtavasti palautetta ja uusia kävijöitä. Usein hänen Grindrin profiilissaan on jopa yli 1000 katselijaa päivässä. Ja kyllä, hänelle tulee runsaasti pyyntöjä näyttää lisää, laittaa kuvia useammin kuin joka lauantai ja että hän näyttäisi enemmän jalkojaan.

– Ei arvannut, että jalat olivat niin suuri juttu, mutta todella moni toivoo näkevänsä jalkani. Joten otin kuvan, jossa imuroin paljain jaloin ja siitä tuli menestys. Eikä se ole minulle mikään suuri uhraus näyttää jalkani, vakka en itse pidäkään niitä mitenkään erityisinä.

Adamin jalat ovatkin tällä hetkellä hyvin hoidetut sillä hän sai vierailun eräältä göteborgilaiselta mieheltä, jolla on jalkafetissi ja joka on nyt käynyt Adamin luona useita kertoja hieromassa ja antamassa pedikyyrin.

– Hän nauttii siitä ja minusta on vain hienoa saada jalkahieronta ja nätimmät jalat. Win-win siis.

Oletko harkinnut OnlyFans-tilin perustamista?

– Todella moni on kysynyt tätä, mutta silloin taika ehkä katoasi … en tiedä. Mutta olen kyllä miettinyt sitä silloin tällöin. Eihän se tarvitse tarkoittaa, että näyttäisin mitään enemmän kuin nyt. Saamme nähdä.

– Enempää en nyt voi näyttää, kuin mitä Instassa on. Pitää pysyä ruodussa, toisinaan olen saanut varoituksen, mutta nyt tiedän mihin vetää raja. Samalla ei tosin ole mitään logiikkaa siinä, mistä varoitus tulee ja minusta on ollut pahempiakin kuvia kuin ne jotka on otettu pois.

Valmistaudutko kuviin jollain tapaa?

– Okej, ei niitä kyllä ehkä ainakaan heti kylmän suihkun jälkeen oteta …(nauraa)

Oletko sinkku?

– Olen. On kiva chattailla kundien kanssa, mutta yleensä se kuivuu kasaan eikä johda yhtään mihinkään. Mutta toki olen löytänyt kivoja kundeja, joiden kanssa pysyn yhteydessä.

Lopettaisitko jos alkaisit seurustella?

– En tiedä. Ehkä ottaisimme kuvia yhdessä sitten? (nauraa)

Lopuksi, maistuuko eggplant (munakoiso)?

– Hei, tuskin tiedän mikä se edes on, nimi tulee pelkästään emojin merkityksestä. Joten ei, en ole koskaan maistanut. Mutta ehkä minun pitäisi?