Kirjaan on haastateltu 14 nuorta. Mukana ovat muun muassa yleisurheilijat Senni Salminen ja Jade Nyström, ex-jääkiekkoilija Janne Puhakka ja jalkapalloilija Sofia Manner. Alkusanat kirjaan on kirjoittanut ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson.

Lisäksi Rakkaudesta lajiin -kirjassa ääneen pääsevät tutkijat ja urheiluorganisaatioiden edustajat ja se sisältää myös erityisesti valmentajille ja muille urheiluorganisaatioiden aikuisille suunnattu kymmenen askeleen lista kohti inklusiivisempaa urheilua.

”Nuoret kertovat kirjassa hyvin avoimesti omista kokemuksistaan. On tietysti positiivista, että monet ovat saaneet voimaa urheilusta, mutta samalla kaikki ovat kokeneet vähintäänkin homottelua tai muunlaista syrjintää. Vaikeita kokemuksia on erityisesti sukupuolivähemmistöihin kuuluvilla nuorilla”, kirjan tekijät Tiina Tuppurainen ja Teemu Silván kertovat kustantajan tiedotteessa.

Tiina Tuppurainen on helsinkiläinen tuottaja ja kirjailija, joka on julkaissut kolme sateenkaariaiheista romaania. Teemu Silván on loviisalaislähtöinen valokuvaaja ja sijaisopettaja. Hän on kuvannut mm. Helsingin Sanomille, Ylelle, Unicefille ja Greenpeacelle.

Rakkaudesta lajiin ilmestyy 12.5.2022 Liken kustantamana.

Rakkaudesta lajiin
Rakkaudesta lajiin ilmestyy 12.5.2022