Sabrina Impacciatore, 54, tekee hienon roolityön HBO:n menestyssarja White Lotuksen toisella kaudella. Sisilian auringossa kylpevä luxuslomakohde, White Lotus -ketjun hienostohotelli on Impacciatoren roolihahmon Valentinan työmaa, hän on hotellinjohtaja. Sarjan edetessä saamme tietää, että Valentina pitää naisista. Hänen roolinsa ei ole päärooli, mutta silti tärkeä osa tarinan kudosta.

Sabrina Impacciatore

Näemme Valentinan, jo kypsän ja menestyneen naisen, haparoivat yritykset hänen antaessa lopulta periksi intohimolleen naisia kohtaan.

– Italiassa seksuaalisuus on yhä iso asia. Queer-yhteisöllä ei ole samoja oikeuksia kuin heteroseksuaaleilla tai kuten queereilla on Amerikassa, Impacciatore totaa Vulturen haastattelussa.

– Se sai minut aina omassa elämässäni kamppailemaan.

– Näyttelijänä olen aina yrittänyt viestiä, että meillä on sama oikeus rakastaa. Olen tehnyt monologin homofobiasta. Kaikki me rakastamme, ketä kiinnostaa, jos rakkautesi kohde on samaa sukupuolta? Koska Vatikaani on Italiassa, tämä on iso juttu.

Hän toteaa roolihahmostaan, että sen ohella että Valentina ei tunne itseään, häntä pelottaa kulttuurin paineesta hyväksyä oma seksuaalisuutensa. White Lotuksessa nähdään seksikohtaus kahden naisen välillä, Imapacciatore kertoo jännittäneensä sitä valtavasti, sillä se oli hänen 25 vuotisen uransa ensimmäinen seksikohtaus.

Sabrina Impacciatore

Imapacciatore on kotimaassaan Italiassa hlbtq-ikoni. Hän kertoo kaiken alkaneen noin 20 vuotta sitten ja olleensa kummina hlbtq-elokuvafestivaaleille, prideille, mutta hän ei osaa sanoa mikä tarkalleen ottaen teki hänestä ikonin. 18-vuotiaana hän esiintyi televisio-ohjelmassa koomikkona, joka keksi hahmoja ja tuli esittäneeksi laulun, joka valloitti hlbtq-ihmisten sydämet.

2. kauden gay hotellinjohtaja, roolissa Sabrina Impacciatore, gay myös tosielämässä.

Imapacciatore pelkäsi roolityötään White Lotuksessa, osin siksikin että ensimmäisen kauden ”kollega” White Lotus -ketjun Mauin resortin hotellinjohtajan rooli oli niin upea Murray Bartlettin roolityö. Pelot osoittautuivat turhiksi, hän on saanut runsaasti ihailijapostia.

– Ehkä tulevaisuudessa minulla on tyttöystävä.

Italiassa eivät gay-avioliitot ole vielä sallittuja.