Billie Jean King on yksi maailman kaikkien aikojen parhaita tenniksenpelaajia. Hän osti jo yksitoistavuotiaana ensimmäisen tennismailansa ja omilla rahoillaan, se maksoi kahdeksan dollaria ja aloitti pelaamisen julkisilla kentillä, joita oli hänen kotinsa lähellä Kalifornian Long Beachilla.

Kun hänen uransa päättyi 25 vuotta myöhemmin, hän oli voittanut kaksitoista Grand Slam -kilpailua; Wimbledon, US Open, Ranskan avoimen mestaruusottelun ja myös australialaisen.

Billie Jean Kingin menestykkeimmät vuodet olivat 1966-1974 ja 1967 hän sai Wimbledonin kolmoisvoiton (singel, dubbel ja mixed). Kaikkiaan uransa aikana hän voitti 67 ottelua ja kaksi miljoonaa dollaria palkkiorahoina. Hänet rankattii maailman ykköseksi viiden vuoden ajana ja vielä 40-vuotiaana (1983) hänen sijoituksensa oli 13. maailmassa.

Hän avioitui varhain Larry Kingin kanssa, mutta erosi 1987 rakastuessaan pelipariinsa Ilana Klossiin, jonka kanssa hän edelleen elää.

Billie Jean sai suurta huomiota 1973 otellessaan Bobby Riggsia vastaan. Tämä oli laukonut lehdistölle miesten ylivertaisuudesta tenniskentällä ja että hän, entinen maailman ykkönen ja silloin 55-vuotias, pystyisi päihittämään sen hetkiset ammattilaiset. King otti haasteen vastaan ja voitti ottelun sekä 100.000 dollaria. Ottelun näku 50 miljoonaa amerikkalaista ja 90 miljoonaa katsojaa ympäri maailman. Tästä ottelusta tehtiin myöhemmin elokuva Battle of the sexes, jossa Billien roolin tekee Emma Stone.

Billie Jeanista on tehty myös hittibiisi, sen teki hänen ystävänsä Elton John. Philadelphia Freedom oli USA:n listaykkönen 1975.

Billie Jean teki paljon Aidsin vastaisen projektin parissa.

2009 presidentti Barack Obama myönsi Billie Jeanille kunniamerkin, Presidential Medal of Freedomin hänen työstään naisten oikeuksien ja hlbtq-asioiden puolesta.