Miehet vaikuttavat olevan staabiilempia seksuaalisuudessaan, sillä Tiede-lehdelle  ihmisen seksuaalisuudesta kommentoinut Helsingin yliopiston dosentti Petri Nummi toteaa, että mieshomoseksuaalien määrä ei ole muuttunut.

– Muutos on tietämieni tutkimusten mukaan tapahtunut nimenomaan naisbiseksuaalisen määrässä, kun taas mies- ja naishomoseksuaalien lukumäärät eivät ole paljonkaan muuttuneet.

Naisten kiinnostus naisia kohtaan on ampaissut jyrkkään nousuun, mutta gay-areenoille vastaavaa ryntäystä ei siis ole nähty, eikä nähtävissä. Tekstissä todetaan, että naisten voimakas seksuaalivietti lisää kiinnostusta myös omaan sukupuoleen, mutta voimakkaasti seksuaalinen heteromies ei miehistä sen kummemmin kiinnostu.

Mutta kuka on hetero ja kuka gay, sehän on ikuisuuskysymys. Ei yksinomaan heteroseksuaalit” ovat suurin samaan sukupuoleen viehättynyt ryhmä, kirjoitti QX vuosi sitten. Henkilö, joka on identiteetiltään enimmäkseen hetero, mutta joskus viehättyy oman sukupuolensa edustajista – ovat suurin samaan sukupuoleen viehättynyt ryhmä – heitä on siis jopa enemmän kuin biseksuaaleja ja homoja ja lesboja yhteensä, vaikka tämä ryhmä ei ole mitenkään hyvin tunnustettu.