Anton Hysén: Photo: Markos Akathiotis

Talvisena maanantaina kuningaskunnassa juhlittiin jo 14. QX-lehden järjestämä Gay Gala.

Paikalla oli suuri määrä viihde- ja mediamaailman tekijöitä ja julkimoita, ja tietenkin upea yleisö, joka useampaankin kertaan nousi seisomaan osoittaakseen kunniotuksensa ja suosionsa mm. kaapista tulleille urheilijoille Anton Hysénille ja Kajsa Bergqvistille.

Loppuunmyydyssä salissa oli paikalla myös Ruotsin TV4, joka lähettää tapahtumasta koosteen, joka on katsottavissa myös heidän nettisivultaan.

Vaikka palkintokategoriota oli peräti kahdeksantoista, kolmituntinen gaala soljui sujuvasti eteenpäin. Mukana oli tasokkaita viihdenumeroita ruotsalaisilta tähtikoomikoilta. Saimme nähdä mm. Petra Meden comebackin laulajana ja kuulla hänen ensimmäisen hittinsä soul-aikakaudelta.

Tunnetilat vaihtuivat schlagerpotpurin riemuhurmiosta liki kyyneliin asti, galassa muistettiin myös homojen yhä maailmalla kohtaamista vaikeuksista ja vihasta. Vaikka vanhassa vakaassa ja vauraassa Ruotsissa on ihan ok olla homo, muualla se ei sitä aina ole ja se on myös meidän asiamme. Se on tietysti myös meidän suomalaisten asia. Myös Suomeen tarvittaisiin Gay Gaala.

Gaala kesti keskiyöhön asti. Sitten alkoivat bileet. Nyt on sekin nähty, että talvisena maanantaina voi olla tunnelma kuin uutenavuotena ja Priden aikaan konsanaan, tanssilattialle ei olisi mahtunut kärpästäkään!

lisää kuvia gaygalan