Disneyn klassikko Kaunotar ja hirviö tulee Suomessa ensi-iltaan 17. maaliskuuta. Suositusta animaatiosta on tehty uusi näytelty elokuvaversio, joka on nostanut maailmalla runsaasti huomiota sen sisältämän homohahmon vuoksi. Asialla on suuri merkitys, sillä kyseessä on viihdejätti Disneyn ensimmäinen avoimesti homo hahmo.

Vuoden 1991 animaatioon äänensä antaneen näyttelijä Bradley Piercen mielestä asiassa on tehty aivan liian suuri haloo.

Bradley Pierce
– Minun mielestäni LeFoun hahmo, joka nyt on avoimesti homo, on aina ollut sitä, kertoi Pierce TMZ:lle. Hänen mielestään on huvittavaa, että ihmisiä järkyttää LeFoun homous, mutta mitään ongelmia ei tuota buffaloon rakastuva nainen.

Ongelmallisena Disney-elokuvan homohahmo nähdään Venäjällä. Hallitsevan Yhtenäinen Venäjä -puolueen kansanedustaja Vladimir Milonov on vaatinut kulttuuriministeriötä tarkistamaan rikkooko elokuva Venäjän lakeja, eli levittäisikö elokuva laissa kiellettyä homopropagandaa.

Gastonin roolissa nähdään Luke Evans.
Disneyllä monimuotoisuus näyttää muutenkin olevan valtaamassa alaa. Viikko sitten Disneyn animaatiosarjassa nähtiin historiallinen ensimmäinen homosuudelma.

Star vastaan Pahuuden voimat ja historiallinen Disneyn ensimmäinen homosuudelma.
Sarjassa Star vastaan Pahuuden voimat ja sen toisen kauden 39. jaksossa päähahmo Star on poikabändin konsertissa, jossa kaikki katsomossa näyttävät suutelevan keskenään. Yksi ensimmäisistä suutelevista pareista, jotka ruudussa nähdään on miespari. Tämän jälkeen nähdään useita suutelevia naispareja.

Viime vuonna jo koettiin iloinen yllätys, kun animaatioelokuvassa Doria etsimässä nähtiin naispari.