Värikkäässä Drag Carnival tapahtumassa nähdään paljon draghahmoja ja dragtaiteen eri näkövinkkeleitä. Tapahtuma on toteutettu yhteistyössä Stadin aikuisopiston kanssa ja sen avulla maskeerauksen ja  puvustuksen opiskelijat näkevät kättensä jäljen heti tositoimissa ja he voivat myös suorittaa näyttötutkinnon tapahtumassa.

Drag Carnival on kokoillan esitys, jossa kuusi uutta draghahmoa haastaa kolme konkaria. Tähtinä nähdään jo koko kansan tuntema, Toosa TV:stä tuttu NikoLa, dramaattisesta ja tummasta tyylistään tunnettu Linnea von Kattendam sekä viime vuoden Drag Artist- kilpailun voittaja Jere Sivonen. Kuusi tuoreempaa haastajaa paljastetaan kevään aikana Drag Battlen facebook- sivulla. Tapahtuman juontaa Sheila, joka nähtiin myös viime syksynä Talent Suomi- kilpailun semifinaaleissa.

Illan aikana esiintyy viime vuoden voittaja Jayden Mars Delusion V. Leikkimielisessä kilpailussa valitaan kuitenkin yksi voittaja; vuoden 2017 Helsinki Drag Battle voittaja julistetaan yleisön sekä tuomareiden yhteenlaskettujen äänten perusteella Tuomaristossa nähdään muun muassa kauneusvloggari Henry Harjusola, Diandra ja Suomen euroviisuedustajaksikin pyrkinyt mezzosopraano Essi Luttinen.

Idean luojat, Kaisa Vanne opettaa teatterimaskeerausta Stadin Aikuisopistolla ja Sheila Antti Taipale – on toiminut dragartistina jo 10 vuotta ja esiintynyt erilaisissa tapahtumissa. Taipale on myös luennoinut dragin historiasta sekä sen kehityksestä Suomessa. Hän opiskelee teatteri- ja musiikkitiedettä Helsingin Yliopistossa ja tutkii opinnoissaan drag-taidemuodon syntyä, kehitystä ja tulevaisuutta.

– Kun asioita tehdään ilolla, täydestä sydämestä ja luottaen asioiden järjestymiseen, saadaan aikaan ihmeitä, Kaisa Vanne toteaa. Kun teemme töitä leikkien, avautuvat mielen kahleet ja vapautuu luovaa energiaa, jolloin lopputulos voi olla mitä vaan.

– On tärkeää muistaa se, että yhteen hiileen puhaltamalla ja yhteistyöllä voidaan synnyttää jotain aivan uutta. Drag voi olla mitä vaan, tarvitaan vain avoin ja rajaton mieli, Antti muistuttaa.

Helsinki Drag Battle 2017 – Drag Carnival Gloriassa 19.4.2017, showtime kello 20, lippuja Tiketistä. Lisätietoja tapahtuman Facebook-sivulta.