Olympiauimari Tom Daley otti viikko sitten The Timesin haastattelussa kantaa aiemman lempikirjailijansa JK Rowlingin näkemyksiin. Daley on aiemmin maininnut Harry Potterit lempikirjoikseen, mutta nyt hän katsoo asiaa toisin. Daleylla oli myös henkilökohtaisempikin suhtautuminen best seller -kirjailijaan. Rowling tuki Daleyta Twitterissä, kun Daleyn kaapista tulemisesta pillastuneet kristilliset piirit pilkkaisivat tämän urheilutuloksia. Daley toteaakin olleensa siitä aikoinaan kiitollinen.  a

Daley arvelee haastattelussa millainen hänen ja Rawlingin välinen keskustelu kirjailijan näkemyksistä transasiassa olisi.

– Luultavasti se olisi ennemmin keskustelu kuin huuto-ottelu. Pyrin aina ensin kuuntelemaan ja ymmärtämään ja sitten jakamaan oman näkökulmani ja mielipiteeni ja osoittamaan miten asiat voivat loukata muita, päästäkseni parhaaseen lopputulokseen.

Viimeisimmässä kiistanalaisessa teoksessaan Rowling kertoi sarjamurhaajan tarinan, cis-miehen, joka pukeutui naiseksi tappaakseen uhrinsa.

Lue lisää: Harry Pottereiden kirjoittajaa syytetään transfobiasta – jälleen kerran

Daley kertoo haastattelussa rakastaneensa Rawlingin teoksia aiemmin, mutta valitsisi nyt muuta luettavaa. Daleyn puoliso Dustin Lance Black on ollut kannassaan miestään jyrkempi syyttäen best seller kirjailijaa vain vanhojen tarinoiden kierrättämisestä ja pitäen tätä vain varkaana ja teeskentelijänä.