Kataluna Enriquez oli vuoden Miss Nevada ja pääsi edustamaan Las Vegasin osavaltiota Miss USA-kilpailuun. Hänen osallistumisensa teki historiaa, sillä hän on ensimmäinen transtaustastaan avoin osallistuja kilpailussa. Mutta hänen taipaleensa päättyi varhain.

Haastattelussaan Yahoo Lifelle Kataluna antaa oman analyysinsä miksi kisa päättyi lyhyeen.

– Minä järkytyin, mutta ennen kaikkea olin pettynyt, sillä olin tehnyt niin paljon kilpailun eteen. He eivät vain olleet valmiita, hän toteaa ja jatkaa:

– Oli kunnia vain edustaa yhteisöäni ja olla esimerkkinä nuorille queer lapsille, jotka nyt tietävät, että heidän ei tarvitse antaa yhteiskunnan normien rajoittaa itseään.

Katalunan osalta kilpailu päättyi tuomareiden tekemien haastattalujen jälkeen, jatkoo pääsi vain 16 osallistujaa kamppailemaan Miss USA:n tittelistä. Hän kertoo Yahoo Lifelle, että muut kilpailijat saivat vastattavakseen politiikka ja ilmastonmuutosta koskevia kysymyksiä, kun häneltä kysyttiin pelkästään hänen sukupuolenkorjauksestaan.

– Koko haastatteluni käsitteli transtaustaani. Se sai minut todella pettyneeksi sillä minulla on niin paljon enemmän annettavaa. On paljon muita aiheita, joista mielelläni puhin. Odotin enemmän.