Keskiviikkona 1.3.2017 se vihdoinkin tapahtui, avioliittolaki ei Suomessa enää estä samaa sukupuolta olevien parien avioliittoja. Suomi on viimeinen Pohjoismaa, jossa sukupuolineutraali avioliittolaki tuli voimaan. Viimeiseen asti homofobit yrittivät estää sukupuolineutraalin avioliittolain kristillisten ja perussuomalaisten voimakkaalla ja härskillä poliittisella lobbauksella, mutta he epäonnistuivat. 

Suomen uusi avioliittolaki on noteerattu myös ulkomaisissa medioissa.

Ensimmäiset parit ovat jo ehtineet sanoa toisilleen tahdon maistraateissa ja tänään Helsingissä on Vihdoinkin vihille -joukkovihkimistapahtuma. Siellä rekisteröidyn parisuhteensa muuttaa papin edessä avioliitoksi bloggaripariskunta Hannu Virtanen ja Raúl Medina, joiden haastattelut ovatkin täyttäneet jo Ylen, Helsingin Sanomien ja muiden medioiden sivut. 

Hotelli Clarion sateenkaarivalaistuksessa avioliittolain kunniaksi

Myös osa yrityksistä on juhlahumussa mukana. Näkyvimpinä hotelliketju Clarion, jonka Helsingin hotelli valaistaan sateenkaarivärein koko loppuviikon ajan (kuva). Clarion mainosti tempaustaan Facebookissa ja kommentteihin tulvi vihapuhetta, kuten Suomessa tänä päivänä joka kerta käy. Tässäkin voi todeta avioliittolain merkityksen, se on valtava asenteiden muokkaaja, mikä toki on yksi lainsäädännön tehtävistä. Hiljakseen nämä ikävät kommentit häipyvät nekin historian hämärään.

Avioliittolakia juhlitaan tänään myös Setan Malja avioliittolaille -tapahtumassa Lavaklubilla Helsingissä (katso kuvat).