Sanna Marin, 34, on paitsi maailman nuorin pääministeri, hän on myös sateenkaariperheen kasvatti. Hän kertoi jo 2017 Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa lapsuuden kokemuksistaan hänen olleessaan vielä SDP:n varapuheenjohtaja ja kun avioliittolaki oli vihdoin pitkän taistelun jälkeen saatu läpi ja äitiyslaki vireillä.

– Meillä oli ihan tavallista perhearkea, Marin kertoi. Hän jatkoi kertomalla, että hänen lapsuudessaan lainsäädäntö ei tunnistanut sateenkaariperheitä ja ympärillä asiasta vaiettiin.

Marinin äiti on työvänluokkaisesta perheestä ja vietti varhaislapsuutensa lastenkodissa. Äiti itsenäistyi varhain, jo 15-vuotiaana hän muutti omilleen ja aloitti työt.

– Perheen vähävaraisuus ei kuitenkaan sanele ihmisen elämänpolkua, jos yhteiskunta on sellainen, että se tarjoaa mahdollisuuksia kaikille, muistutti Marin Avun haastattelussa 2018.

Marinin nousu pääministeriksi on noteerattu ympäri maailman suurimmissa medioissa, kuten BBC:llä ja CNN:llä.

– Totta kai maailmankatsomukseni on oman perhetaustani takia hyvin vahvasti tasa-arvoa korostava ja erilaisten ihmisten oikeuksia puolustava, Marin kertoi Iltalehdelle 2018.