Kun Darin valloitti lavan kymmenen tanssijan kanssa QX Gay Galassa helmikuussa oli kulunut jo jonkin aikaa kun olimme hänet nähneet. Nobody Knows sinkku on ensimmäinen musiikkillinen elämänmerkki laulajasta sitten Microphone kappaleen julkaisun syksyllä 2010. Huhtikuussa tulee uusi EP ja elokuussa tulee vielä yksi. Darin on palannut.

 

kuva: Christian Hagward

Heti kun kuulimme Nobody Knows kappaleen joulukuussa soivan levy-yhtiön toimistolla, tiesimme, että halusimme Darinin tekemään sen ensiesityksen QX Gay Gaalaan. Oli selvää, että fantastinen popjytky olisi menestys 1500 homolle ja heidän ystävilleen.

– En halunnut tehdä mitään julkisuudessa ennen kuin minulla oli uutta materiaalia. Ja suurimman osan viime vuotta matkustelin paljon ja minulla oli aikaa ajatella mitä tahdon tehdä ja kenen kanssa haluan työskennellä. Ja Nobody Knows tuntuu hyvältä makupalalta uutta Darinia.

Istumme meluisassa ravintolassa Södermalmilla Tukholmassa. Aikaisemmin iltapäivällä kastelin 24-vuotiaan tähden suihkuletkulla hotellin kylpyhuoneessa. Kuten silloinkin, nauraa Darin paljon. Ja puhuu vielä enemmän. Se on aika hyvin ujolta teiniltä, jota haastattelin QX:lle muutama vuosi sitten.

– Kun katson taaksepäin asioita joita tein ja sanoin, näen kyllä, että ole tänä päivänä eri ihminen. Olen varmempi ja rohkeampi.

Viime vuonna Darin lomaili Brasiliassa ja Floridassa parin kaverin kanssa. Oli bailuöitä, adrenaliinin höyryisiä retkiä ja kohtaamisia hain kanssa ja viidakkoreissuja.

– Olen todella impulsiivinen ja seikkailunhaluinen kun olen ulkona ja matkustan. Ja rakastan uusien ihmisten tapaamista. Tämä puoleni tulee harvoin esiin mediassa, sen sijaan kirjoitetaan, että olen ujo, varautunut tai arvoituksellinen, sanoo Darin ja huomauttaa minulle, että minun pitää kokeilla juuri tarjoiltua tonnikalasushia. En ole ollenkaan ihastunut tonnikalaan. Mutta Darin on oikeassa. Se on pirun hyvää.

Huhtikuun lopulla tulee uusi EP uusilla lauluilla. Tälläkin kertaa Darin on työskennellyt sellaisten nimien kanssa, kuten Tony Nilsson ja Arnthor, mutta myös uusi tuttavuus Lukas Nathanson on mukana. Kuuma ruotsalainen tuottaja, joka on työskennellyt sellaisten artistien kuin Kelly Rowlandin ja Akonin kanssa. Tulos on moderni ja klubimainen. Yksinkertaisesti 2012.

– On valtavan hienoa, että voi työskennellä parhaiden nimien kanssa. Ruotsissa meillä on todella monta hyvää musiikintuottajaa ja onnekseni tunnen useimmat ja siksi saan kunnian työskennellä heidän kanssaan.

Suurimmasta ruotsalaisesta tuottajasta meidän tuleekin kiittää Darinia. Suhteellisen tuntematon RedOne oli mukana Darinin ensimmäisellä ja toisella levyllä ja niistä ansaitut rahat RedOne panosti omaan uraansa. Loppu on historiaa. [Mm. Lady Gaga Pokerface, toim. huom.] Ja tietenkin RedOne pysyy mukana Darinin kyydissä edelleen. Tulevalla EP:llä on yksi hänen tekemänsä kappale.

– Olen saanut häneltä kaksi suurinta hittiäni, Step Up ja Breathing Your Love ja hän  mukava kaveri. On syy siihen, että hän on niin menestynyt kuin hän on.

Tuntuuko urasi siltä, mitä unelmoit sen olevan kun teit läpimurtosi?

– Kyllä, unelmani oli pitää tästä kiinni. Tietenkin on selvää, että hetkittäin olen epäröinyt ja en ole ollut huipulla. Olen jatkanut edelleen ja aina rakastanut musiikkia yli kaiken.

Millainen on Darinin tavallinen päivä?

– Jos en ole studiolla, hengailen yleensä kavereiden kanssa, useimmiten kahden serkkuni kanssa, jotka ovat samanikäisiä. Syömme, keilaamme, biletämme ja pidämme hauskaa. Jotkut toimivat myös musiikin parissa, joten voimme viettää tunteja tietokoneiden ääressä.

Ovatko ystäväsi olleet samoja koko ajan läpimurrostasi lähtien?

– On se vähän niin joo. Minulla on viisi kaveria, neljä poikaa ja yksi tyttö, jotka ovat todella läheisiä. Olen ollut onnekas ja huomannut kehen voi luottaa. Ja minulla oli alusta alkaen hyviä ihmisä ympärilläni, jotka suojelivat minua ihmisiltä, jotka eivät olleet luotettavia.

Darin tilaa vielä yhden oluen.

Vaikka Darin on 24 tuntuu oudolta nähdä olut hänen kädessään. Minun kuvani kuusi vuotta sitten tapaamastani ujosta teini-ikäinen on muuttumassa kiusallisen nopeasti.

– En juonut kun olin nuorempi, vaan aloitin melko myöhään, kun muutin Berliiniin, nauraa hän. Silloin ajattelin, että on tullut aika kokeilla. Olin juuri täyttänyt kaksikymmentä ja halusin mennä ulos ja antaa mennä.

Sinulla oli siis ensimmäiset kännisi Berliinissä?

– Haha, mutta en ollut koskaan perseet olalla. Minulla on hyvä kasvatus ja seuraan kuinka paljon juon.

Koska olit viimeksi humalassa?

– Kaksi viikkoa sitten. Tuottajani muutti Jenkkeihin ja oli shottien aika. Fisuja. Juon niin hitaasti, joten shotit sopivat minulle, nauraa Darin.

Darin käy ulkona jonkin verran, Tukholman baareilla ja klubeilla.

– Viihdyn hyvin Tukholmassa. Kun olen ollut poissa ja matkustanut, tuntuu aina fantastiselta palata takaisin Tukholmaan. Ihmiset täällä ovat tosi kohteliaita minulle ja jos he lähestyvät minua, he haluavat vain jutella hieman tai ottaa kuvat ja minulla ei ole mitään sitä vastaan.

Kalleinta mitä Darin on tienaamillaan rahoilla ostanut on kaksio Tukholman Östermalmilta. Siellä hän asuu yksin, mutta kavereita käy kylässä usein.

Mihin rahasi kuluvat?

– Matkoihin. Ja ruokaan. Rakastan hyvää ruokaa ja pidän ruuan laitosta. Ja olen myös ostanut 60 tuuman 3D-television.

Mitä katsot siltä?

– En seuraa tavallista tv:tä, vaan katson paljon AppleTV:tä. Revenge on pirun hyvä. Ja haluan aloittaa Sons Of Anarchyn katsomisen, olen kuullut siitä paljon.

Yleisön riemu ei meinannut lakata, kun Darin valloitti lavan QX Gay Galassa.

– Aplodit lämmittivät todella paljon. Se palaute tuntui todella hyvältä, etenkin kun on ollut poissa hetken aikaa.

Ja gaygala olikin täydellinen paikka esittää uusi sinkku.

– Tiedän, että minulla on monia gayfaneja ja niin tuntuu aina olleen. He kirjoittelevat Facebookkiin ja Twitteriin ja ovat todella omistautuneita.

Muutama vuosi sitten Darin muutti Berliinin jotta saisi ympäristönvaihdoksen ja uusia ideoita ja näkökulmaa. Saksalainen homomekka on edelleen paikka, minne Darin mielellään palaa.

– Sain siellä monta ystävää, osa tietenkin homoja. Sunnuntaisin oli oikein hyvä klubi, missä meillä oli tapana käydä.

Jahtaavatko homot sinua?

– Sattuuhan sitä, Darin nauraa.

Darin on nyt sinku, mutta on hänellä on ollut yksi on-off -suhde, kuten hän sitä kuvailee, saksalaisen tytön kanssa useamman vuoden. Mutta välimatka rasitti suhdetta ja neljän-viiden vuoden soutamisen ja huopaamisen jälkeen se on ohi.

– Minulle on vaikeata puhua näistä asioista ihmisille, joita en tunne. Tietenkin uteliaita piisaa, mutta mielelläni pidän sen tämän asian yksityisenä.

Ymmärrän sen. Mutta luulen myös, että mielikuvat seitsemäntoistavuotiaasta pojasta ovat vieläkin voimissaan.  Sinua pidetään edelleen musiikkia rakastavana nuorena poikana, joka on hiukan aseksuaalinen …

– Ymmärrän, mutta sellainen olin ennen. Nyt toivon, että mielikuvat muuttuvat. Olen tänäpäivänä aivan eri kaveri, en ole enää se epävarma seitsemäntoistavuotias, joka tuli julkisuuteen Idolsista kahdeksan vuotta sitten. Mutta voin hyväksyä sen siksi, että aloitin ajoissa ja leima on pysynyt. Mutta sen jälkeen on tapahtunut aika lailla, olen aikuinen nyt.

Näkyykö se myös laulujen sanoissa?

– Joo, kyllä se näkyy. Musiikin pitää olla persoonallista, jotta sen voi tunnistaa ja jos joskus halua kertoa jotain henkilökohtaista, teen se musiikin kautta. Haluan liikuttaa enkä vain laulaa sanoja, jotka eivät merkitse mitään.

Tunnetko itsesi uhatuksi nuorempien artistien kuten esimerkiksi Eric Saaden taholta?

– Ruotsissa on monta ahkeraa artistia, mutta kaikille osaaville on tilaa. Tämän hetken artisteilla on oma tyylinsä ja sen avulla selviytyy.

Ja siispä omasta tyylistä Loreeniin, joka juuri kruunattiin Melodifestivalenkuningattareksi. Loreen päätyi neljännelle sijalle samalla kaudella kun Darin oli Idolsin kakkonen. He ovat tavanneet pari kertaa studiossa ja Darinilla on vain ylisanoja entisestä idols-kollegastaan.

– Hän on todella ihana ihminen ja oli yksinkertaisesti paras. Hän on uskomaton artisti.

Kaksi vuotta sitten Darin oli mukana Melodifestivalenin finaalissa balladilla You Are Out Of My Life. Se olisi jo ollut suuri menestys monille, mutta Darin tähtäsi korkeammalle.

– Tottakai oli tavoittelemassa voittoa. Mutta joskus voi ennakkosuosikin asemasta voi olla haittaa …

Mutta ehkä sinun olisi kannattanu osallistua menevällä kappaleella, sillä sellaisillahan sinulla on ollut suurin menestys.

– Hmmm, nyt kun sanot joo … Mutta ei, pidin niin paljon You Are Out Of My Life kappaleesta ja halusin todella esittää sen laulun. Tein kaiken niin hyvin kuin pystyin.

Eli hän ei kadu, että oli mukana eikä sulje pois mahdollisuutta olla mukana uudelleen.

– On todella cool, että nykyaikainen tanssikappale voitti tänä vuonna. Se, että tämän hetken musiikki toimii on yksi merkki siitä, että asiat kulkevat oikeaan suuntaa ja se on juuri sitä musiikkia, mitä minä teen, joten …

… Nobody Knows?

– Niin, Nobody Knows, Darin nauraa.

 

 

Teksti: Ronny Larsson, kuvat: Christian Hagward, hiukset / meikki: Sandra Elizah, paikka: Scandic Park Tukholma. Haastattelu julkaistu QX:n huhtikuun numerossa. Käännös: Sami Montell